Drugi val odlazaka

Čistka u Rijeci! Na Rujevici prelomili: Petorica igrača odlazi, među njima dva zvučna imena

Denis Frančišković

NIJE IŠLO - Alen Halilović/Foto V. KARUZA

NIJE IŠLO - Alen Halilović/Foto V. KARUZA

Oni nisu bili u konkurenciji za Gradski vrt, a nisu niti igrali prijateljsku nedjeljnu utakmicu s Orijentom te će dok ne riješe svoj status trenirati odvojeno zajedno s igračima koje je zahvatio prvi val "kresanja" igračkog kadra



RIJEKA Ono što se nagađalo da bi se moglo dogoditi krajem godine, dogodilo se nakon prve natjecateljske utakmice Bijelih. Rujevicu je zahvatio drugi val odlazaka, svojevrsna čistka nakon koje trener Sergej Jakirović više ne računa na još pet igrača! I to dvojicu posebno zvučnih.


Rijeka više ne računa usluge Alena Halilovića, Marija Vrančića, Marka Djurčina, Pabla Alvareza i Nikite Vlasenka. Oni nisu bili u konkurenciji za Gradski vrt, a nisu niti igrali prijateljsku nedjeljnu utakmicu s Orijentom te će dok ne riješe svoj status trenirati odvojeno zajedno s Mateom i Damjanom Pavlovićem, Denisom Bušnjom, Bernardom Karricom, Andresom Solanom i Mikhailom Mekulovim koje je zahvatio prvi val “kresanja” igračkog kadra, ali još uvijek su na Rujevici.


Prepreku naime stvaraju ugovori, igrači su slobodni potražiti novu sredinu, s nekima će se pokušati postići sporazumni raskid.




Zasad su s Rujevice otišli Haris Vučkić (Tajland), Matej Vuk (Istra 1961), Gabriel Lunetta (Sudtirol) i Admir Bristrić (Olimpija). Zvuči pomalo nestvarno, ali je istinito, Rijeka se ove zime riješila i rješava okruglo 15 igrača!


Roster je bio preširok s gotovo 45 igrača, a rubrika ulazaka bogatija je za sedam igrača (Janković, Dilaver, Marin, Jurić, Goda, Bogojević, Banda). Jakirović smatra da mu za proljetnu Rijeku treba 25, 26 motiviranih i spremnih za izazov proboja u gornji dom ljestvice.