Osmina finala Kupa

CIBALIA – RIJEKA 1:3 Rijeka golovima Franje Ivanovića i Alena Grgića izborila četvrtfinale Kupa

Portal Novi list

Franjo Ivanović/Foto M. GRACIN

Franjo Ivanović/Foto M. GRACIN

Bijeli će protivnika u četvrtfinalu saznati u ponedjeljak kada je zakazan ždrijeb



RIJEKA Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa, oni su u susretu osmine finala u Vinkovicima svladali domaćeg drugoligaša Cibaliju sa 3-1 (1-0).


Dvostruki strijelac za Rijeku bio je Franjo Ivanović (32, 73), jedan je gol dodao Alen Grgić (84), dok je za domaće precizan bio Karlo Miljanić (75).


Rijeka je terensku inicijativu u prvom poluvremenu materijalizirala u 32. minuti, Petrović je ubacio u kazneni prostor gdje je Hodža smirio loptu za udarac Ivanovića koji je pogodio mrežu preciznim udarcem sa 15-ak metara.




Kada je Ivanović svojim drugim glom na utakmici u 73. minuti povisio na 2-0 činilo se kako je priči kraj. Nakon ubacianja iz auta stvorila se gužva pred domaćim vratima, prvi pokušaj Ivanovića i udarac Jankovića su blokirani, ali lopta se odbila ponovno na nogu Ivanoviću koji je s va metra zatresao mrežu.


No, samo dvije minute potom Cibalia se vratila na pogodak zaostatka. Vratar Rijeke Zlomislić kratko je odbio slobodni udarac izveden iskosa, a najbrže je na odbijanac reagirao Miljanić i smanjio na 2-1.


Ipak, potpunog povratka Cibalije nije bilo, u 84. minuti obrana domaćih nije dobro reagirala na jednu dugu loptu, samo kratko odbila na udarac Grgića koji je iskoristio priliku za pogodak za konačnih 3-1.


Još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Hajduk, Rudeš, Osijek, Dinamo, Gorica i Lokomotiva, dok će posljednji četvrtfinalist biti poznat nakon dvoboja Varaždina i Istre 1961 koji je na programu od 16 sati.


Ždrijeb četvrtfinalnih parova održat će se 11. prosinca.


90+3 minute: Kraj utakmice. Rijeka je izborila plasman u četvrtfinale Kupa. Ždrijeb slobodnog tipa je u ponedjeljak.


GOL!!! Alen Grgić zaključio je priču u 84. minuti udarcem s 14-15 metara iskosa za 1:3.


GOL!!! Cibalija je smanjila u 75. minuti! Zlomislić je odbio loptu nakon slobodnjaka Bajića, a Miljanić s nekoliko metara pospremio loptu u mrežu.


GOL!!! Franjo Ivanović je u 73. minuti uvećao prednosti Rijeke svojim drugim pogotkom na utakmici. Jankovićev pokušaj udarca s vrha peterca pretvorila se u asistenciju za napadača Bijelih koji je poslao loptu pod gredu nemoćnog Križanovića,


60. minuta: Hodža je proigrao Ivanovića čiji udarac je vratar Križanović izbacio u korner. Janković je izveo udarac iz kuta, a Smolčić glavom poslao loptu kraj gola.


47. minuta: Radeljić je nakon kornera zagradio loptu i ostavio je na udarac Smolčića koji je promašio okvir gola.


46. minuta: Počeo je drugo poluvrijeme. Trener Rijeke uveo je u igru Veigu umjesto Ilinkovića.


45. minuta: Ivanović je natrčao na Grgićev ubačaj na visini penala i lošim primanjem lopte propustio povisiti vodstvo Rijeke.  Odmah nakon te akcije sudac Zebec posla je momčadi u svlačionicu.


37. minuta: Miljanić je iskosa izašao ispred Zlomislića koji je pravovremenim istrčavanjem sačuvao svoju mrežu.


GOL!!! Rijeka vodi od 32. minute. Franjo Ivanović je zabio na asistenciju Veldina Hodže. Veliki dio posla obavio je preciznim dodavanjem u srce kaznenog prostora Dejan Petrovič.


30. minuta: Nakon pola sata utakmice još nema golova u Vinkovcima. Rijeka je nešto bolja, ali bez izrazitih prilika.


20. minuta: Riječani imaju problema s agresivnim igračima Cibalije željnim dokazivanja, teško dolaze do šansi i zone udarca.


7. minuta: Grgić se sjurio pod desnoj strani u kazneni prostor, a vratar Križanović obranio njegov udarac.


1.minuta: Počela je utakmica u Vinkovcima. Uz Bijele je i stotinjak pripadnika Armade.


Cibalia – Rijeka 1:3


Gradski stadion. Gledatelja: 800. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 0:1 Ivanović (32′), 0:2 Ivanović (73′), 1:2 Miljanić (75′), 1:3 Grgić (84′). Žuti kartoni: Bosak, Belančić, Pejić (Cibalia).


CIBALIA: Križanović, Išasegi, Belančić, Crnčec, Vrdoljak (od 90′ Buić), Reis, Bajić (od 77′ Lišnić), Bosak (od 90′ Šarić), Pejić (od 82′ Caimanque), Miljanić (od 90′ Soldo), Lasić.


RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević (od 63′ Yansane), Hodža, Petrovič (od 63′ Banda), Grgić (od 86′ Juncaj), Ilinković (od 46′ Veiga), Janković, Ivanović (od 79′ Pašalić).