Ivan Nevistić

Bivši vratar Rijeke u subotu će se vratiti na Rujevicu kao igrač Lokosa: “Imamo pravo na nadu”

Davor Petrović

ČEKA GA JEDNO OD NAJTEŽIH GOSTOVANJA - Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

ČEKA GA JEDNO OD NAJTEŽIH GOSTOVANJA - Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

Neću otkriti ništa novo kada kažem da je gostovanje na Rujevici jedno od najtežih za svaki klub u našoj ligi. Rijeka je ove sezone jako dobra, što potvrđuje njen plasman na ljestvici - kaže Nevistić



ZAGREB Prvo kolo nastavka HT Prve lige Lokomotivi je donijelo teško izborenu pobjedu nad Hrvatskim dragovoljcem (2:1), u čijim redovima prvoligaško iskustvo skuplja dosta mladih igrača Rijeke na posudbi. Ova subota Lokosima donosi gostovanje na Rujevici.


– Mislim da imamo dobru i konkurentnu momčad, iako smo jako mladi. Uspijemo li ispraviti neke greške koje smo radili u jesenskom dijelu sezone, ovog proljeća možemo napraviti rezultatski iskorak. Siguran sam da imamo kvalitetu za to – kaže Ivan Nevistić, koji na Kajzerici odrađuje jednogodišnju posudbu iz Dinama.


Budući da ste prošlu sezonu proveli u Rijeci, nosi li povratak na Rujevicu određene emocije?


– Što se mene tiče, sigurno će biti lijepo vidjeti nekadašnje suigrače i ljude iz kluba. Međutim, tu će se emocije zaustaviti. Kada utakmica počne, sve te stvari se zaboravljaju i koncentracija je usmjerena isključivo na moju sadašnju momčad. Neću otkriti ništa novo kada kažem da je gostovanje na Rujevici jedno od najtežih za svaki klub u našoj ligi. Rijeka je ove sezone jako dobra, što potvrđuje njen plasman na ljestvici. Tamo idemo dati sve od sebe, borit ćemo se od prve do zadnje minute, a na kraju ćemo vidjeti što će nam to donijeti.


Kakvu utakmicu očekujete?




– Rijeka je drugi dio sezone otvorila porazom i sada će sigurno tražiti pobjedu pred svojim navijačima kako bi zadržala korak s vrhom lige. Za nas bi možda bilo bolje da su u derbiju osvojili bod ili sva tri jer ovako će biti maksimalno motivirani za ovu utakmicu. S druge strane, i mi imamo veliku želju za dokazivanjem.


Kako vam je Rijeka djelovala na derbiju s Dinamom?


– Mislim da moji nekadašnji suigrači taj derbi nisu odigrali toliko loše. Međutim, Dinamo je pokazao puno veću kvalitetu i potvrdio je zbog čega je prvi favorit za osvajanje naslova prvaka. Rekao bih da se tu vidjelo trenutačno stanje rasporeda snaga u našoj ligi. Jednostavno, Dinamo je još uvijek kvalitetniji od Rijeke, Osijeka i Hajduka. Mislim da u našem prvenstvu nitko ne može parirati Dinamu kada je u svom pravom izdanju.


Kakve uspomene nosite s prvog gostovanja na Rujevici u ovoj sezoni, kada je Lokomotiva osvojila tri boda?


– Možemo reći da je tada Rijeka djelovala malo ispuhano nakon derbija s Dinamom, a mi smo bili na naših sto posto i kažnjavali smo svaku njihovu grešku. Sada nas očekuje nova utakmica u drukčijim okolnostima. Mi smo spremni za Rujevicu, a u momčad nam se vraćaju neki igrači koji su protiv Hrvatskog dragovoljca odradili žute kartone. Zato smatram da na Rujevici imamo pravo na nadu.