Zoran Vulić

Bivši trener Rijeke i Hajduka: “Mišković ima trenera i momčad za velike rezultate, ali Rijeka nije favorit na Poljudu”

P. N.

Zoran Vulić vodio je svojedobno Rijeku/Foto Arhiva NL

Zoran Vulić vodio je svojedobno Rijeku/Foto Arhiva NL

Riječane u četvrtak čeka uzvratni sraz sa PAOK-om za ulaza u skupinu Konferencijske lige. Europske utakmice uvijek ostavljaju traga na cijeloj momčadi, pozitivnog ili negativnog ovisno o konačnom ishodu - tvrdi Vulić



SPLIT Zoran Vulić u svojoj trenerskoj karijeri u nekoliko navrata vodio je Hajduk, ali svojedobno je sjedio i na klupi nedjeljnog gosta Poljuda – Rijeke.


– Dvoboji s Rijekom za Hajduk su bili uvijek od posebne važnosti, ne samo zbog bodova nego i prestiža, dokazivanja. koja je momčad najbolja na jadranskoj obali. Takav sličan očekujem i nedjelju – kazao je Vulić na početku razgovora.


Tko je favoriti, ako ga uopće i ima?




– Hajduk je favorit u dvoboju s Rijekom iako će to trebali pokazati dokazati na travnjaku. Riječane u četvrtak čeka uzvratni sraz sa PAOK-om za ulaza u skupinu Konferencijske lige. Europske utakmice uvijek ostavljaju traga na cijeloj momčadi, pozitivnog ili negativnog ovisno o konačnom ishodu. To dobro znam iz iskustva, uvijek se bilo najteže vratiti na domaći kolosijek nakon neke europske utakmice. Za Riječane je
ovo utakmica biti ili ne biti i ne dvojim da će dati sve od sebe. Želim im uspiju, da se plasiraju dalje.


Hajdukovi navijači sanjaju osvajanje titule prvaka?


– Hajduk ima kvalitetnu momčad kakavu odavno nije imao. Međutim, prvenstvo je dugi maraton, a tek smo na početku. Svašta će se događati. Plasman Dinama i Rijeke u daljnje natjecanje u Europi moglo biti od koristi za Hajduka.


Nekoliko riječi o Rijeci?


– Rijeka na čelu s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem radi sjajan posao već nekoliko godina. Imaju odličnu momčad, vrsnog stručnjaka Gorana Tomića. Gotovo da ima na raspolaganju dvije podjednake momčadi. Veliki posao su odradili ostankom Drmića, doveli  su Ampena, Abassa… imaju nekolicinu mladih igrača Lepinjicu, Libera, Bušnju… Svidio mi se protiv Šibenika vratar Zlomislić. Puno kvalitetnih pojedinaca imaju u svojim redovima. Uzvrat s PAOK-om može umnogome odrediti njihovu budućnost. Mislim i vjerujem da imaju momčad za velike rezultate.


Kakvu utakmicu očekujete na Rujevici u srazu Rijeke i PAOK-a?


– Prije svega očekujem da Rijeka prođe dalje i da se plasira u jednu od skupina Konferencijske lige. Neće to biti nimalo lagana zadaća, naprotiv bit će to teška i neizvjesna utakmica. Rezultat iz Soluna podjednako je aktivan za obje momčadi. Na ovakvim utakmicama glas s tribinama može biti odlučujući, no domaćini ne smiju krenuti grlom u jagode. Ne smije ih povući podrška navijača. Ovakve utakmice moraju se odigrati hladnih glava, pametno, racionalno od prvog sučevog zvižduka. PAOK ima kvalitetnu momčad koju će znati kazniti svaku možebitnu pogrešku Riječana. Stoga domaćini trebaju od prve minute, usudio bi se kazati već od zagrijavanja, biti maksimalno koncentirani. Europske utakmice umnogome se razlikuju od prvenstvenih. Nema se pravo na pogrešku –  zaključio je Vulić.