Antonio Mirko Čolak

Bivši napadač Rijeke dijelio je svlačionicu Nurnberga s Drmićem: “Napadač koji ni iz čega može donijeti pobjedu”

Mateo Sučić

Josip Drmić u zagrljaju Antonija Mirka Čolaka

Josip Drmić u zagrljaju Antonija Mirka Čolaka

Bili smo cimeri u Nürnbergu kad god sam bio s prvom momčadi, dok sam se pokušavao probiti u seniore često smo razgovarali, slušao sam njegove savjete, uvijek je bio dobar prema meni - prisjetio se Čolak



RIJEKA  Josip Drmić od jučer je i službeno postao igrač Rijeke do kraja sezone. Budući da »bijele« očekuju još najmanje 22 utakmice kroz HNL, kup i Superkup, jasno je zašto su u vodstvu riječkog prvoligaša odlučili posegnuti za zvučnim napadačkim imenom kakvo je Josip Drmić. Riječ je o 28-godišnjaku bogatog igračkog životopisa koji je najveći trag u karijeri ostvario u Bundesligi i koji Rijeku vidi kao sjajnu odskočnu dasku za izboriti mjesto na EURO-u u dresu Švicarske, pa se tamo osloboditi okova Norwicha i dočekati kakav transfer. Ako Drmić ispuni kvotu golova, sukladnu njegovoj igračkoj reputaciji, nema baš nikakve dvojbe da će se raditi o dobrom poslu za »bijele« pogotovo što su, kako kaže Antonio Mirko Čolak, u riječkoj svlačionici dobili sjajnog lika koji voli pomoći mladim igračima.


Čolak i Drmić su zajedno igrali u Nürnbergu gdje se 2013. godine Čolak probijao kroz igre za drugu momčad, a Drmić brzo postao zvijezda budući da je sa samo 21 godinom postigao čak 17 golova u Bundesligi i bio treći strijelac natjecanja iza Roberta Lewandowskog i Marija Mandžukića.


– Baš mi je bilo drago kada sam vidio da dolazi u Rijeku i nadam se da će biti uspješan. Bili smo cimeri u Nürnbergu kad god sam bio s prvom momčadi, dok sam se pokušavao probiti u seniore često smo razgovarali, slušao sam njegove savjete, uvijek je bio dobar prema meni. Nismo kasnije ostali u nekom kontaktu, putevi su nam se razišli, ali pratio sam što je radio kroz karijeru – kaže Čolak.




Drmić dolazi na Rujevicu kako bi ispunio kvotu golova koja je ostala u zraku nakon što je Čolak otišao u PAOK.


– Čak je malo neočekivano da igrač takvog ugleda dođe u Rijeku, ali vjerojatno je želio igrati, osjetiti radost zabijanja golova… Vjerojatno je vidio i da su u Rijeci mnogi napadači napravili iskorak unazad nekoliko godina, a Rijeci je sigurno dobro došao jer, koliko sam pratio, momčadi nedostaje jedan pravi »killer« koji zabija puno golova. Nadam se da će se što brže prilagoditi i opet zabijati.


Čolak je uvjeren da bi Drmić mogao biti igrač koji, poput ranije Kramarića ili Gavranovića, jednim potezom može odlučiti utakmicu.


Drmić je za mene baš prava devetka, iako može igrati i na krilu, mislim da će Rijeci biti od velike koristi. Siguran sam da će pomoći Rijeci da ostvari svoje ciljeve u prvenstvu i borbi za trofeje i da će napraviti tu razliku koja je potrebna da Rijeka osvoji više bodova nego do sada. Drmić je definitivno igrač koji jednim potezom može napraviti razliku, koji ni iz čega može donijeti pobjedu – zaključio je Čolak.