Bitka za Miju

Bivši kapetan Hajduka sve je dogovorio s Osijekom, ali pojavio se interes Rijeke i cijeli posao je zastao

P. N.

Mijo Caktaš/Foto PIXSELL

Mijo Caktaš/Foto PIXSELL

O Cakašu brigu vodi menadžer Darko Nejašmić koji je na Rujevici ovoga ljeta doveo Labrovića i Ampema iz Šibenika



SPLIT Mijo Caktaš je u potrazi za novim klubom kao slobodan igrač nakon što se ovoga ljeta rastao s Hajdukom. Špekuliralo se o njegovu odlasku u Saudijsku Arabiju, gdje je Mijo trebao zarađivati milijun eura po sezoni. No, Caktaš bi se čini se radije zadržao negdje u Europi, a u ovom trenutku vrlo je izgledno da će karijeru nastaviti u Prvoj HNL. Njegov menadžer Darko Nejašmić sve je dogovorio s trenerom i sportskim direktorom Osijeka Nenadom Bjelicom, činilo se da je taj posao zgotovljen, no Caktaš i njegov agent zatražili su kratkotrajni “time-out”.


U krugovima bliskim igraču pojavila se informacija da se u utrku za njegovim uslugama uključila i Rijeka koja je u potrazi za provjerenim pojačanjima u napadu. Je li to razlog zbog kojega je Osijek stavljen na čekanje? Odgovor će stići u idućim danima. Inače, zanimljivo je da  je Caktaš svoj prvi prvoligaški gol u dresu Hajduka zabio upravo u srazu s Rijekom i pobjedi na Kantridi od 3:0 u sezoni 2011./12. kada je momčad vodio Krasimir Balakov. Svoj posljednju gol za Hajduk postigao je također protiv Rijeke 25. veljače ove godine kada su Splićani slavili sa 1:0 na Rujevici.


Inače, Caktašev menadžer već je u Rijeku odveo svoja dva igrača,vratara Nediljka Labrovića i  napadača Princea Ampema, obojicu iz Šibenika. Stoga ne bi trebalo biti iznenađenje da Caktaš potpiše za Rijeku! Uostalom, ne treba zaboraviti da su se Hajdukovci uvijek dobro snalazili u Rijeci. Erceg je svojevremeno bio prvi strijelac Rijeke, Franko Andrijašević je donedavno bi kapetan. Osim toga Franko je s  Bradarićem i Elezom osvojio naslov prvaka s Rijekom.