Milinović&Samardžić

Bivši igrači Bijelih prognoziraju ishod finala Kupa: “Rijeka bi mogla profitirati od velikog pritiska koji je na Hajduku”

Denis Frančišković

Damir Milinović i Jasmin Samardžić

Damir Milinović i Jasmin Samardžić

A kad je tako, noge često ne slušaju i Rijeka ima veliku priliku profitirati i iznenaditi - rekao je Damir Milinović



RIJEKA  Damir Milinović i Jasmin Samardžić, dvojica bivših igrača Rijeke i velikih prijatelja, pomno prate sve što se događa u hrvatskom nogometu. Milinović je trener trećeligaša Zagorca, koji je osvojio naslov Treće HNL – Središte i kojeg očekuju kvalifikacije za viši rang.


– Svi želimo dobru utakmicu, praznik nogometa s puno publike, raspoložene igrače… I da sve protekne korektno, da baš uživamo u toj utakmici. I jedni i drugi navijači, očekivano, imaju svoje želje, i to je normalno i sportski – kaže Milinović. – Rijeka je dosta igrala toplo-hladno, a sad se malo stabilizirala. Hajduk je ljetos nagovještavao borbu za prvaka i sada sigurno jako želi taj trofej. Svi mi koji volimo i pratimo nogomet voljeli bismo vidjeti jednu lijepu utakmicu, a sad je sve na igračima i trenerima.


U jednoj ovakvoj utakmici teško je govoriti o favoritu. I Hajduk i Rijeka imaju svoje adute…




– Hajduk je možda blagi favorit. Ne veliki… Rijeka je zadnjih godina odigrala odlične utakmice na Poljudu. Poljud je za Hajduk i prednost i pritisak. Očekivanja su velika i želi se napraviti fešta. Splićani žele dokazati da su imali momčad za vrh i da je i ovo bila njihova sezona. Rijeka ima svoje planove i svoju računicu. U svakom slučaju, neće biti lako ni jednima ni drugima. Pitanje je i kakvo će biti vrijeme. Puno faktora će odlučivati. Igra se jedna utakmica i nema popravnog. Na domaćinu će biti velik pritisak, a kad je tako, noge često ne slušaju i Rijeka ima veliku priliku profitirati i iznenaditi – dodaje Milinović.


Jasmin Samardžić, nekad neuhvatljivi napadač pod stijenama Kantride, smatra da će oba sastava dosta oprezno ući u susret s obzirom na ulog.


– Očekujem jednu kontroliranu utakmicu s obje strane. I dosta »ziheraškog« nogometa. Jedino ako nešto neplanirano ne poremeti susret, crveni karton ili nenadani gol – kaže Samardžić. – Hajduku je velik imperativ na leđima i tu vidim najveću Rijekinu šansu. Hajduk mora osvojiti Kup, Rijeka i ne mora, osvajala ga je puno puta u zadnje vrijeme. Tu bi mogla biti neka psihološka prednost Rijeke. Ali u isto vrijeme Hajduku može biti prednost domaćeg terena. Zadnja utakmica neće utjecati na finale. Ovo je jedna nova priča, sve se zaboravlja i sva statistika pada u vodu, a lopta ispočetka kreće s centra.


Po Samardžiću, neovisno o ishodu sutrašnjeg dvoboja, iza Bijelih je sasvim solidna sezona.


– Rijeka je odigrala jednu dobru sezonu. Tu smo gdje jesmo, Rijeka je četvrta, koliko god to nekom navijaču Rijeke izgleda možda neprihvatljivo. Činjenica je da Rijeka najmanje ulaže. Momčad je igrala možda i najljepši nogomet, bilo ju je lijepo za gledati, i to je za pohvalu. Puno puta sam rekao, Tomićev nogomet i onaj Bišćana i Rožmana, to su sasvim različite priče. Ako se osvoji Kup, super, ako ne, za Rijeku opet dobro – zaključuje Samardžić.