Daniel Šarić

Bivši igrač Bijelih i Modrih naglašava: “Velike momčadi moraju biti najbolje u velikim trenucima”

Denis Frančišković

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Pobjeda i jednom i drugom sastavu osigurava velik iskorak prema tituli - tvrdi Šarić



RIJEKA Daniel Šarić svakako je jedan od najpozvanijih igrača u najavi večerašnjeg derbija Rijeke i Dinama. Nekadašnji reprezentativni branič sakupio je po stotinjak nastupa i za Bijele i za Modre te ostavio trag u oba kluba. Nakon toga bacio se u trenerske vode, trenutačno je pomoćnik Draganu Skočiću u mladoj U-21 reprezentaciji. Kao i brojni ljubitelji nogometa, i Šarić će večeras put Rujevice.


– U ovom trenutku to je utakmica sezone, ona će vrlo vjerojatno odlučiti novog prvaka – kaže Šarić. – Dinamo je u prednosti za taj bod, igra mu i remi, a slučaju istog broja bodova bolji je od Rijeke u međusobnom omjeru. Pobjeda i jednom i drugom sastavu osigurava velik iskorak prema tituli. Bez obzira na to što Dinamu igra i bod, ipak mislim da neće biti puno kalkulacija u ovoj utakmici. Obje momčadi ići će na pobjedu.


Koliko bi god u startu to mogla biti šahovska utakmica, igra na bod u ovoj situaciji izgleda nije recept niti jedne momčadi. Ulog je prevelik, kao i rizik s takvim pristupom.




– Oba trenera sigurno su dobro pripremila taktike, neće tu biti jurnjave te očekujem zanimljivu utakmicu u kojoj će obje momčadi pokazati veliku želju i nastojanje da osvoje prvo mjesto.


Šarić je izdvojio i po jednu prednost Rijeke i Dinama u trenutku kad oba sastava pršte zavidnom kvalitetom, barem za domaće okvire.


– Rijeci je prednost domaći teren na kojem igra jako dobro. Momčad je u dobroj formi bez obzira na zadnji poraz i pobijedila je 15 od 17 utakmica, što je izvanredno. Momčadski duh forte je Riječana, a Dinamo se u zadnje vrijeme digao i pobjeđuje te je skočio na vrh. Dinamovi igrači možda imaju malo više iskustva u ovakvim utakmicama.


U ovakvim utakmicama uvijek je nezahvalno prognozirati što bi moglo odlučiti. Rijeka je najbolja domaćinska, Dinamo najbolja gostujuća momčad.


– Sredina terena je uvijek bitna i odlučuje puno stvari. U ovakvim situacijama možda je važno koja će momčad imati raspoloženijeg pojedinca čiji će potezi dati impuls momčadi što bi je približilo pobjedi. Rijeka prima jako malo golova u drugom dijelu što će biti veliki izazov Dinamu koji ima pak strašnu ofenzivnu moć. Ipak dao bih malu prednost Rijeci samo zbog domaćeg terena.


Percepcija utakmice bitno je drugačija s obzirom na velik ulog. Psihološka priprema također igra važnu ulogu.


– Psihologija je bitna za svaku utakmicu, a sada još više. Rijeka dva mjeseca unazad nije imala ovoliki pritisak, kako se bliži kraj, on očekivano raste. Rijeka zna da može biti prva, ali zato mora pobjeđivati što nije uvijek lako. Velike momčadi u velikim trenucima moraju biti najbolje u svakom segmentu. Vjerujem da će obje momčadi biti spremne za ono što ih čeka – zaključuje Šarić.