Transfer blizu realizacije

Bivši igrač Barcelone i Milana stigao na Rujevicu, samo formalnosti ga dijele od potpisa ugovora s Rijekom

Denis Frančišković

Alen Halilović zaigrao je na Rujevici prije sedam godina za mladu reprezentaciju/Foto Arhiva NL

Alen Halilović zaigrao je na Rujevici prije sedam godina za mladu reprezentaciju/Foto Arhiva NL

Halilović je izdanak Dinamove škole, a kao velika nada, vrlo rano 2014. s 18 godina iz Maksimira je preselio u drugu momčad Barcelone



RIJEKA  Alen Halilović, ne bude li velikih iznenađenja i promjena u posljednji tren, trebao bi već ove srijede biti predstavljen kao novi igrač Rijeke. Prošlotjedne najave oko angažmana Halilovića, sina Sejada, nekadašnjeg igrača Dinama i Rijeke, i njegovog povratku u hrvatski nogomet dobivaju konačnu, opipljivu potvrdu.


Razgovori oko angažmana 26-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača, donedavnog člana Readinga koji je trenutačno bez kluba u završnoj su fazi, Alen je ovoga utorka viđen na Rujevici i još se moraju odraditi samo završne formalnosti i liječnički pregled da se čitav posao finalizira, a Rijeka dobije zvučno pojačanje.


Halilović je imao opciju nastavka karijere u Španjolskoj, ali ona po svemu sudeći nije zaživjela i nakon što je poslije Dinama promijenio desetak klubova kao vječita nada hrvatskog nogometa, Rijeka mu se čini kao najbolji, logičan i optimalan izbor. Izbor u kojem još uvijek ima vremena i prostora da mu Rujevica bude odskočna daska za spas i nastavak karijere od koje se puno više očekivalo, ali ona nije nikad zaživjela u pravom smislu.




Halilović je u Readingu odigrao tek 12 utakmica uz jedan gol i dvije asistencije


Halilović je izdanak Dinamove škole, a kao velika nada, vrlo rano 2014. s 18 godina iz Maksimira je preselio u drugu momčad Barcelone za 6.5 milijuna eura. Godine 2016. njegova vrijednost iznosila je najviše u karijeri, 10 milijuna eura kada je igrao na posudbi u Sporting Gijonu, da bi potom uslijedila posudba u redove HSV-a. No, tada je krenula silazna putanja Halilovićeve karijere, odlazak Las Palmas, Milan, Standard Liege, Heerenveen, Birminhgam pa naposlijetku Reading gdje je odigrao 12 utakmica, uz jedan gol i dvije asistencije pri čemu mu je aktualna vrijednost pala na skromnih 400 tisuća eura.