Analiza

Bijeli su pokazali pravu reakciju nakon poraza od Hajduka, ali neke stvari izluđuju trenera Tomića

Denis Frančišković

Josip Drmić nastavlja zabijati u bijelom dresu/Foto M. LEVAK

Josip Drmić nastavlja zabijati u bijelom dresu/Foto M. LEVAK

Loše obrambene reakcije Rijekinih igrača nisu novost, a osim uže obrane, u ovoj su utakmici bile zamjetne pogreške i gubljenja lopti veznih igrača u opasnoj zoni. Posebno se to odnosi na Gnezdu Čerina i Selahija



RIJEKA Analizirali smo pobjedu nogometaša Rijeke u Koprivnici i podvukli neke dobre, ali ne tako dobre stvari u igri Bijelih.


Plusevi


REAKCIJA NAKON PORAZA


Riječani su dobro reagirali nakon šokantnog poraza od Hajduka duboko u nadoknadi. Psihološki su bili ispražnjeni i uzdrmani, ali smogli su snage i unutrašnje energije da se s još jednog gostovanja vrate s posebno vrijednim bodovima.


DRUGO POLUVRIJEME


Bijeli su, unatoč propustima, puno bolje odigrali nastavak utakmice. Bili su poduzetniji i s boljom idejom nego u prvom poluvremenu, a uz malo više koncentracije i mirnoće u završnici mogli su do još kojeg pogotka (Bušnja 70’, Vučkić 90’).


OSOVINA MURIĆ-DRMIĆ




I kad momčad ne igra najbolje, osovina Murić – Drmić djeluje kao jedna od udarnih. Murić se opet našao u ulozi asistenta, peti put ove sezone, Drmić je u svom stilu zabio glavom već 13. prvenstveni pogodak. Murić je izveo i korner nakon kojeg je Krstanović zabio autogol.


Minusi


PRVO POLUVRIJEME


Prvih 45 minuta Riječani su odigrali ispod svog rejtinga, blijedo, nemaštovito… Dovoljno je reći da nisu stvorili ni jednu pravu šansu niti imali ozbiljniji udarac prema vratima. Generalno, na kraju je Slaven imao dvostruko više udaraca (12/6) prema vratima i u okvir (5/3).


PONAVLJANJE POGREŠAKA


Loše obrambene reakcije Rijekinih igrača nisu novost, a osim uže obrane, u ovoj su utakmici bile zamjetne pogreške i gubljenja lopti veznih igrača u opasnoj zoni. Posebno se to odnosi na Gnezdu Čerina i Selahija. Uz to, Rijeka je opet vratila brzo protivnika u život novim jedanaestercem.


ZATVARANJE UTAKMICE


Rijeka je teškom mukom došla do vodstva 0:2 i kad se učinilo da će rutinski privesti susret kraju, događaju se opet propusti, pad koncentracije i pogreške koje već pomalo »izluđuju« trenera Gorana Tomića. Momčad jako puno radi na tome kroz tjedan, ali zasad bez konstatnog efekta.