Analiza

Bijeli su dobro reagirali nakon pulske pljuske, ali jedna stvar je više nego evidentna i problematična u igri Rijeke

Denis Frančišković

Adrian Liber/Foto Arhiva NL

Adrian Liber/Foto Arhiva NL

Vraćanje u obranu u nekim trenucima utakmice predstavlja veliki problem za riječku momčad



RIJEKA Analizirali smo pobjedu bijelih nad Lokomotivom, podcrtali neke dobre, ali i ne tako dobre stvari u igri momčadi trenera Gorana Tomića.


Što je bilo dobro


REAKCIJA MOMČADI


Momčad Gorana Tomića na najbolji je mogući način reagirala u trenutku kad je to najviše trebalo. Nije se bilo lako vratiti nakon ispadanja u Kupu i probuditi uzdrmanu momčad, no igrači i struka uspjeli su to u važnom trenutku.




SANDRO KULENOVIĆ


Sandro Kulenović na pravi je način iskoristio šansu i s dva nova pogotka došao do svog šestog gola u sezoni. Mogao je zabiti još najmanje jedan da loptu nije zaustavila vratnica nakon lijepog udarca. Probuđeni Kulenović svakako je dobitak za momčad.


NAPADAČKA IGRA


Ofenzivni potencijal Bijelih dobrim je dijelom došao do izražaja u ovoj utakmici, uz Kulenovića posebno je raspoložen bio i Menalo, uz već standarnog asistenta i strijelca Murića. I Gnezda Čerin podigao je malo razinu svoje ofenzivnije igre.


Što nije bilo dobro


IGRA PREMA NAZAD


Vraćanje u obranu u nekim trenucima utakmice predstavlja veliki problem za riječku momčad. Linije tu još nisu usklađene, ponekad vlada popriličan »nered« s puno praznog prostora, na što je ukazao i sam trener.


PAD U NASTAVKU


Rijeka je u zadnje dvije utakmice odigrala dva dobra, jedno katastrofalno loše i jedno lošije poluvrijeme. Ovaj put igra je bitnije pala u nastavku utakmice, odnosno dosta je oscilirala dok se momčad branila i napadala u valovima.


BALANS IGRE


Tomić još nije dobio traženi balans u igri, igru na sva tri »pogona«. Sad je do izražaja došao prednji, no treba uskladiti i onu na zadnji i »pogon« preko bokova. Igrače za to ima, ali nikako da se zatvori taj čarobni krug u kojem funkcioniraju odjednom svi mehanizmi momčadi.