Ivan Šunjić

Bez obzira na to što derbi nema značaj na Rujevicu idemo po pobjedu

Ivana Vaupotić

Ivan Šunjić (Dinamo) i Stjepan Lončar (Rijeka)/Foto PIXSELL

Ivan Šunjić (Dinamo) i Stjepan Lončar (Rijeka)/Foto PIXSELL

Ispalo je da u ovom prvenstvu na strani nismo pobijedili jedino Rijeku. Sada je prilika za tu pobjedu. Ipak, to nam ne treba biti misao vodilja – kaže Šunjić



ZAGREB Subotnje gostovanje na Rujevici označit će 53. utakmicu Dinama u tekućoj sezoni. Pored 32 odrađena prvenstvena kola, modri ansambl je uknjižio šesnaest nastupa u Europi, kao i četiri dvoboja na putu do finala Hrvatskog nogometnog kupa. I tvrde da ne namjeravaju stati.


– Ova sezona bila je duga, ali i puna lijepih trenutaka za nas. Mislim da je u tom stilu trebamo i završiti – kaže Ivan Šunjić.


Do prije dvanaest dana, Dinamov jedini poraz u ovoj sezoni HT Prve lige dogodio se 24. studenog prošle godine na Rujevici (0:1). U zadnja dva tjedna modri su posrnuli na gostovanju kod Osijeka (1:2), a zatim su pobijedili Lokomotivu (3:0).




– Tu smo pokazali da nas poraz u Gradskom vrtu nije izbacio iz ravnoteže, zato sada s dozom optimizma gledamo prema Rujevici. Iako je iza nas puno utakmica, naša svlačionica je puna kvalitetnih igrača koji znaju odgovoriti zahtjevima trenera. Umor nam sigurno ne smije biti alibi – dodaje pouzdani defenzivni veznjak, koji je ove sezone neizmjerno važan za igru Dinama.


Uoči nedavnog gostovanja na Poljudu, Nenad Bjelica je istaknuo da za tu utakmicu ne treba koristiti izraz »derbi« zbog velike bodovne razlike. Rijeka, pak, ima nešto drugačiji tretman u Maksimirskoj 128.


– Činjenica da ovaj derbi nema rezultatsko značenje ne bi smjela imati nikakvu ulogu jer to su one koje uvijek želiš dobiti. Svjesni smo sam da se Rijeka digla u posljednje vrijeme i veselimo se pravoj i borbenoj utakmici pred publikom koja izvlači dodatni motiv iz svakoga – rezonira Šunjić.


Statistika HT Prve lige govori da je Dinamo ove sezone uknjižio barem jednu pobjedu na gostovanjima kod svih suparnika, osim Rijeke.


– Nama je veliko motiv sama utakmica na Rujevici. Ispalo je da u ovom prvenstvu na strani nismo pobijedili jedino Rijeku. No, zato je sada prilika za tu pobjedu. Ipak, to nam ne treba biti misao vodilja. Na Rujevici idemo po pobjedu zato što smo bolji i zato što bismo time razveselili naše navijače, a ne zato što jedino tamo nismo slavili u ovoj sezoni – objašnjava 22-godišnji veznjak.


Naravno, i u Maksimirskoj 128 znaju da ih najvažnija utakmica preostalog dijela sezone očekuje 22. svibnja u Puli.


– Ovaj derbi i finale Kupa bit će potpuno različiti. Sada nema natjecateljske draži jer mi smo prvi, a Rijeka druga. Međutim, u Kupu je sve otvoreno i zato je ta utakmica puno važnija. Pobjednik ovog derbija svakako će imati razlog više za veće samopouzdanje, ali to sigurno neće biti presudno za finale – zaključuje Šunjić.