Ri-mercato

Belgijski prvoligaš Westerlo se uključio u utrku za Matijom Friganom, navodno nude malo manje od onog što Mišković traži

Denis Frančišković

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Belgija bi se mogla sada pretvoriti u konačno odredište Frigana. Mladi napadač sve ovo vrijeme ne igra, a Rijeci treba svježi novac za nova pojačanja i pripremu nove sezone

RIJEKA   Matija Frigan karijeru bi mogao nastaviti u belgijskom prvoligašu Westerlou. Izdašna ponuda od 5.5 milijuna eura, tvrde upućeniji, stigla je u ured riječkog prvoligaša, no Damir Mišković, prvi čovjek Bijelih, još uvijek je u dilemi iako je to samo pola milijuna eura manje od onog što je najavio da traži za talentiranog napadača koji je nedavno dobio i pretpoziv najbolje hrvatske vrste.


Belgija bi u konačnici mogla biti zemlja, a Jupiler Pro liga mjesto u kojem Frigan nastavlja karijeru s obzirom na visinu ponude, ali i ono što zadovoljava i klub i igrača. Nije tajna da Frigan želi karijeru nastaviti u Europi i što bliže domu s obzirom na oporavak brata Antonija. MLS i Bliski istok za igrača su u drugom planu, a očekivano klub želi što više zaraditi.


Ponuda Westerloa puno je veća od one Sunderlanda od 3.8 milijuna eura, iako je najizdašnija bila ona emiratskog Shabab Al-Ahlija Dubai od sedam milijuna eura. No, to nije zadovoljio u jednom slučaju ukuse kluba, u drugom igrača. Belgija bi se mogla sada pretvoriti u konačno odredište Frigana. Mladi napadač sve ovo vrijeme ne igra, a Rijeci treba svježi novac za nova pojačanja i pripremu nove sezone.