Jadranski derbi

Armada ušutkala Torcidu velikim transparentom: “Pogreb ideje o Hajduku šampionu”

Portal Novi list

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

"Vijenac si nosite natrag svojem domu, za pogreb ideje o Hajduku šampionu", poručila je Armada velikim transparentom na sjevernoj tribini



U Jadranskom derbiju, u 11. kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici pobijedili Hajduk 1-0 (0-0) što im je ujedno donijelo dolazak na vrh ljestvice.


Jedini pogodak postigao je Niko Janković u 63. minuti iz jedanaesterca te je sada Rijeka vodeća s 22 boda. Hajduk ima 21 bod.


Foto galerija: HNL: Rijeka - Hajduk 1:0 Foto: Mateo Levak


Dinamo s dvije utakmice manje trenutno ima šest bodova manje od sjajne Rijeke.




Riječane je do pobjede u Jadranskom derbiju bodrila prepuna Rujevica, a navijači Armade na kraju utakmice istaknuli su poruku upućenu Torcidi.


“Vijenac si nosite natrag svojem domu, za pogreb ideje o Hajduku šampionu”, poručila je Armada velikim transparentom na sjevernoj tribini.


Odgovor je to Armade na akciju Torcisde koja je na dan derbija ostavila vijenac ispred Kantride, legendarnog riječkog stadiona. O tome smo ranije pisali OVDJE.


Torcida položila vijenac na Kantridu i bocnula Armadu da je prodala dom zaboravivši da je Hajduk nastao i igrao na Starom placu



“S ponosom na sve naše nerede, sa sjetom i tugom jer godinama nije s nama, u sjećanju je Kantrida. Tvoji su te izdali, al’ mi nismo zaboravili! Maksimir smo pregazili, a Kantridu zapalili. Torcida”, poručili su torcidaši u poruci koju su ostavili na Kantridi.


Torcidin natpis niti je duhovit, a niti previše kreativan i domišljat ako se zna nekoliko osnovnih podataka iz povijesti Hajduka i Torcide.


Naime, upravo je Hajduk krajem 70-tih godina napustio svoj dom, kultni Stari plac, u potrazi za modernijim i komfornijim Poljudom.


Što se tiče neukusnog vrijeđanja igrača tiče dovoljno se prisjetiti da su ne tako davno nedostižne standarde u tom dijelu postavili upravo navijači Hajduka.


Pripadnici Torcide svojedobno su se proslavili kopanjem grobova za vlastite igrača, “čašćenjem” čelnika suparničkog kluba (Umri Mamiću…) transparentom degutantnog sadržaja, nerijetko su znali otići korak dalje pa osim vlastitih fizički napadati i igrače suparničkih momčadi po autocestama i crpkama.