HUMANITARNA AKCIJA

Armada podržava utakmicu Rijeke i Ukrajine: “Igračima ćemo jasno poručiti što očekujemo u finalu kupa”

Edi Prodan

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

"Krepat ma ne molat" poručujemo i našim igračima. To je najmanje što od njih očekuje nekoliko tisuća navijača koji su već osigurali svoje mjesto na Poljudu, zaključio je Dejak.   



RIJEKA – Hrvatski nogometni klub Rijeka i A reprezentacija Ukrajine u srijedu 18. svibnja odigrat će humanitarnu utakmicu na stadionu HNK Rijeka čiji je početak zakazan za 18 sati. Riječ je dakako o humanitarnoj utakmici s koje će se sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica uplatiti za online platformu United 24 čije je pokretanje na inicirao i svakako podržao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Radi se o globalnoj platformi za prikupljanje sredstva što se koriste se za pomoć Ukrajini, zemlji s tisućama poginulih, s desecima razrušenih gradova i s milijunima izbjeglica od kojih je nemalo njih svoj privremeni dom pronašlo i u Hrvatskoj..


Ulaznice za humanitarnu utakmicu mogu kupiti na zapadnoj blagajni kampa HNK Rijeka, radnim danom blagajne će raditi od 16 do 20 sati, subotom od 9 do 13. Cijene ulaznica su, zapadna tribina 70 kuna, istočna 40 te sjeverna tribina 20 kuna. Kao i inače ulaznice se mogu kupiti i online. Utakmicu je snažno podržala i Armada koja se u prikupljanje pomoći ratom stradaloj Ukrajini uključila prvih dana izbijanja agresije na tu suverenu državu


– Pozivamo sve navijače Rijeke da dođu na utakmicu te na taj način pomognu ratom pogođenoj Ukrajini. Kao i uvijek u ovako teškim situacijama, svaka kuna je bitna, istaknuo je Mateo Dejak, tajnik KN Armada.




Armada je do sada prikupila više od 40 tisuća kuna za pomoć, kao što je s velikim brojem kombija prevezla mnogo pomoći do same Ukrajine.
– Hrvatska je zemlja koja je i sama iskusila patnje i strahote rata. Armada upravo tom dijelu naše povijesti posvećuje mnogo pažnje, stoga je jasno da ćemo u situacijama u kojima se našla Ukrajina među prvima pružiti pomoć, naglašava Dejak.


Ono po čemu bi utakmica između Rijeke i Ukrajine također mogla biti znakovita, poticaj je prevladavanju loših vibracija među igračima i navijačima nakon debakla u nedavnom derbiju.


– Tako je, želimo igračima na toj utakmici pružiti potporu prije zadnjeg kola koji se na Rujevici igra protiv Hrvatskog dragovoljca. Svakako i jasno im poručiti što od njih očekujemo u subotu 21.  kao i u četvrtak 26. svibnja kad se igra finale hrvatskog kupa. Reprezentaciju Ukrajine dočekat ćemo s porukom Slava Ukrajini. Voljeli bismo da oni prihvate i naš moto “krepat ma ne molat”, da im on pomogne u stjecanju slobode. A “krepat ma ne molat” poručujemo i našim igračima. To je najmanje što od njih očekuje nekoliko tisuća navijača koji su već osigurali svoje mjesto na Poljudu, zaključio je Dejak.