Rezultati bolji od igara

ANTONIO MIRKO ČOLAK: S trenerom ćemo proanalizirati dobre i loše stvari, te ispraviti nedostatke

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak i Stjepan Lončar/R. BRMALJ

Antonio Mirko Čolak i Stjepan Lončar/R. BRMALJ

 Koliko god nam je Europa u mislima, toliko nismo o njoj dosad razgovarali detaljnije. Idemo korak po korak, imamo odličan start i sada tek počinjemo razmišljati samo o utakmici sa Škotima. Bit ćemo skroz »unutra« jer sada je došlo vrijeme za to, vjerujem da ćemo biti na naših sto posto - kaže Čolak



RIJEKA Nogometaši Rijeke bodovno su impresivno ušli u najnoviju sezonu. Tri iz tri ili kako bi se reklo ovih dana – »u sridu«. Na kontu je devet bodova, učinak koji raduje sve u klubu iako su svi objektivni promatrači i pratitelji Rijekinih utakmica svjesni da je igra još daleko od prave. Protiv Varaždina je bilo dosta mučenja, puno bolje sve je izgledalo protiv »lokosa« u Kranjčevićevoj, dok je u sudaru s Koprivničanima bilo dosta »praznog hoda« u igri. Sa središnje tribine moglo se znakovito čuti »ovakav pristup protiv ozbiljnije momčadi mogao bi nam se lako osvetiti«. Istina, Slaven kojeg raspored ne mazi (Osijek, Dinamo, Rijeka pa Hajduk) bez boda je nakon tri kola. No, u pojedinim dionicama igre gosti su se nametnuli trkom i šansama. Dovoljno je reći da Andrej Prskalo uz Antonija Mirka Čolaka bio najbolji pojedinac susreta…


Bila je to večer napadača »bijelih« u čiji je otkup ugovora ovog ljeta uloženo 850 tisuća eura, a koji zasad sve to uredno vraća. Čolak je Rijeci donio posljednjih šest bodova. U Kranjčevićevoj je bio strijelac jedinog gola u 92. minuti, na Rujevici je protiv Slavena zabio jedan gol i dvaput asistirao za šanse iz kojih nije bilo teško poentirati. Čolak je tako u 51. nastupu za Rijeku došao do brojke od 27 golova… Točnije u prosjeku zabija u svakom drugom ogledu.


– Zadovoljan sam, bolje smo igrali kao momčad, ali vidjelo se da još tu ima prostora za napredak. Sada su nam najvažnija ta tri boda, stvarno smo dobro startali i što drugo reći, sada se koncentriramo samo na Aberdeen – ističe Čolak. – Prazan hod? Pa u ovom trenutku na početku sezone to nije ništa neuobičajeno. Sigurno ćemo s trenerom zajedno proanalizirati sve dobre i loše stvari. Vjerujem da ćemo ispraviti nedostatke i biti samo bolji kako vrijeme bude odmicalo.




Na Rujevici o Europi više nije »zabranjeno« razmišljati…


– Koliko god nam je Europa u mislima, toliko nismo o njoj dosad razgovarali detaljnije. Idemo korak po korak, imamo odličan start i sada tek počinjemo razmišljati samo o utakmici sa Škotima. Bit ćemo skroz »unutra« jer sada je došlo vrijeme za to, vjerujem da ćemo biti na naših sto posto – zaključuje Čolak.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU