Golgeterski opus

Antonio Mirko Čolak poput Milana Radovića, nedostajao mu je jedan pogodak da dostigne Andreja Kramarića

Portal Novi list

Antonio Mirko Čolak/Foto V. KARUZA

Antonio Mirko Čolak/Foto V. KARUZA

Andrej Kramarić je 9. studenog 2014. godine postao prvi igrač Rijeke u HNL-u koji je na jednoj prvenstvenoj utakmici zabio pet pogodaka. Jakov Puljić je 13. travnja 2019. godine postigao četiri gola poput Čolaka



RIJEKA Antonio Mirko Čolak protiv Istre 1961 je postigao četiri pogotka i s učinkom od 20 golova zaključio sezonu. Jednaki broj pogodaka postigli su Mirko Marić i Mijo Caktaš, no epitet prvog strijelca lige pripast će napadaču Rijeke zbog manje provedenih minuta na terenu u odnosu na napadače Osijeka i Hajduka.



Antonio Mirko Čolak je četvrti igrač Rijeke u povijesti kluba koji se ovjenčao titulom prvoga topnika lige. Milan Radović je u sezonu 1980./81. postigao indentičnih 20 golova i tako se osamio na vrhu poretka strijelca. Na novog kralja strijelca Rijeka je čekala do sezone 2004./05. kada je Rijekin napad predvodio Tomislav Erceg (17). U sezoni 2012./13. Leonu Benku bilo je dovoljno i 15 golova u bijelom dresu da se prometne u prvog napadača HNL-a, a onda je na scenu stupio napadač koji je postavio nova golgeterska mjerila na Kantridi/Rujevici.




Andrej Kramarić! “Krama” je prije pet godina zabio 21 pogodak. Da je Čolak uspio Puljanima ubaciti još jednu loptu u mrežu sustigao bi Kramarića, ali ne samo po broju ukupno postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Andrej Kramarić je 9. studenog 2014. godine postao prvi igrač Rijeke u HNL-u koji je na jednoj prvenstvenoj utakmici zabio pet pogodaka. Jakov Puljić je 13. travnja 2019. godine postigao četiri gola poput Čolaka prošle subote.