Prvi napadač Rijeke

ANTONIO MIRKO ČOLAK Moje brojke u Rijeci su dobre, igram najbolji nogomet u karijeri

Denis Frančišković

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Rijeka mi je pružila šansu koju sam iskoristio i mislim da sam trenutačno najbolji Čolak u cijeloj karijeri. Suigrači su mi digli samopouzdanje i sve ovo može biti dobra odskočna daska za neki dobar transfer kojim ćemo biti zadovoljni i Rijeka i ja - kaže Čolak



RIJEKA Nogometaši Rijeke opet pobjeđuju. Za momčad Simona Rožmana to je u ovom trenutku najvažnija spoznaja. Nakon niza frustracija i jednostavno – nemoći. Kada nitko nije mogao niti znao otkriti zašto momčad igra puno bolje nego što pokazuje konačna bilanca. Važna je to spoznaja i za simpatizere »bijelih« te one najvjernije navijače koji su goli do pojasa s oduševljenjem na tribini u zagrebačkom predgrađu dočekali kraj utakmice.


Inter je prijetio izjednačenjem, no mreža Pandura ostala je sačuvana za drugu pobjedu zaredom nakon tri poraza u nizu. Očekivano, nije bilo lako, »davljenik« je pružao u posljednjim utakmicama velik otpor svima, ali 13. poraz u nizu pokopao je i teoretske šanse za Interov ostanak među najboljima.


– Znali smo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, s Interom nije bilo nikom lako premda su ih svi već otpisali – kaže Antonio Mirko Čolak, prvi napadač i strijelac momčadi koji je jedinim golom s »bijele točke« odlučio pobjednika. – Za nas su u ovom trenutku najvažnija ta tri boda.




Naravno da možemo igrati još puno bolje, ali uvjeti u Zaprešiću bili su neočekivano teški. U takvoj situaciji mi smo izvukli maksimum. Kiša je dosta padala, natopila dresove… Imao sam osjećaj da imam deset kilograma viška na sebi. Borili smo se do kraja i mislim da je naša pobjeda zaslužena.


Kako se osjećao kad je namjestio loptu na »bijelu točku«?


– Ne razmišljam puno kad pucam jedanaesterac. Uvijek sam sto posto siguran da ću zabiti. Prethodni promašaji i strah da nam se ne dogodi opet nešto slično kao i u prijašnjim utakmicama? Nisam o tome uopće razmišljao. Evo, baš je Cristiano Ronaldo promašio neke dobre šanse i opet dvaput zabio s »bijele točke«. Nakon toga nitko ga ne pita za nešto drugo. Uvijek pozitivno razmišljam i znao sam da ćemo pobijediti.


Odskočna daska


Dvoboj s »fenjerašem« propustio je Andrijašević, na mjestu kojeg je od početka zaigrao Murić.


Murić je igrač koji donosi razliku. Igrali smo već zajedno i dobro to funkcionira. Ne znamo još koliko će Andrijašević biti van terena. U Zaprešiću smo se dobro »kliknuli«. Murić mi je dobro asistirao, a i on je imao prigodu koju sam mu ja namjestio. Po tom pitanju nema nikakvih problema.


Najnoviji gol bio je 14. u prvenstvu i već 45. od kada je u Rijeci…


– Mislim da su moje brojke u Rijeci dobre. Naravno uvijek želim više i bolje. Još su dvije utakmice do kraja, a tu je i Kup. Za ove dvije i pol godine koliko sam u Rijeci mogu biti zadovoljan s time što sam pokazao i što sam dao klubu.
Zadovoljan je onim što mu je pružila Rijeka za koju se nada da će biti stepenica više u karijeri.


– Rijeka mi je pružila šansu koju sam iskoristio i mislim da sam trenutno najbolji Čolak u cijeloj karijeri. Moram se zahvaliti Rijeci, ali mislim da sam sve to i zaslužio svojim radom. Suigrači su mi digli samopouzdanje i naravno sve ovo može biti dobra odskočna daska za neki bolji transfer kojim ćemo biti zadovoljni i Rijeka i ja.


Riječko srce


Kad bi se dijelilo »riječko srce« na travnjaku, Čolak bi zasigurno bi kandidat broj jedan.


– Jednostavno sam takav tip igrača. Nikad ne odustajem i kad ide dobro i kad ide loše. A onda često dobivam i brojnu podršku od navijača i simpatizera kluba. Uvijek su me podržali s lijepim riječima i s porukama. Drago mi je zbog toga, podrška je uvijek prisutna gdje kod sam, u gradu, na Krku, negdje na putu…. Osim u Osijeku, ha, ha… Želim biti sto posto pozitivan i uvijek davati sve od sebe. A sad što to donese…


Slijedi Poljud i uvijek utakmica s posebnim nabojem sa Splićanima.


– Na Poljudu igramo pred praznim tribinama, ali znamo koliko ta utakmica znači klubu i našim navijačima. Uvijek je to veliki derbi. Bit ćemo na maksimumu. I naravno, idemo po pobjedu.


Očekivano o drugom mjestu se više ne govori puno.


– Želimo dobiti svaku utakmicu do kraja pa ćemo vidjeti što će to donijeti. Fokusirani smo samo na nas i našu igru, jer na ostale rezultate nemamo utjecaja, više ne odlučujemo sami.


Na vrata kuca i finale Kupa, novi trofej bio bi kruna korona sezone.


– Još igramo s Hajdukom i Istrom, Kup još nije previše u fokusu. Želimo tu izvući najviše što možemo i onda s puno pozitive putovati u Šibenik. Naravno da bi nam osvajanje Kupa puno značilo. Osvojili bi ga drugi put zaredom za što imamo kvalitetu. Jako je važno da što bolje dočekamo tu jednu i važnu utakmicu, a upravo ova dva susreta mogu nam biti dobra priprema za sve to.


I kad je vrijeme odmoram Čolak je uz nogomet. Na »meniju« su La Liga, Serie A


– Pratim sve lige. Zanimljiva je ova završnica u Španjolskoj, u Italiji je manje-više sve riješeno, mislim da će Juventus biti prvak. Ali najviše čekam Ligu prvaka koja uskoro kreće – zaključuje Čolak.