Prinova Rijeke

Antonio Marin: Rijeka “pred vratima Europe”? Na dobrom smo putu stići konkurenciju

Denis Frančišković

Antonio Marin / Foto Mateo Levak

Antonio Marin / Foto Mateo Levak

Antonio Marin strijelac je prvoga gola u pobjedi nad posljednjeplasiranom Goricom



Rijeka je definitivno nabujala. Momčad Sergeja Jakirovića odradila je uspješnu zimsku premijeru na Rujevici i na putu je prema gore.


Iako se to još uvijek ne vidi na ljestvici. Bijeli su i dalje osmi, bodovno izjednačeni s Lokomotivom, no samo četiri boda udaljeni od četvrtog mjesta i Slaven Belupa.


Već sljedeće kolo i gostovanje kod Lokomotive moglo bi puno toga promijeniti i po pitanju plasmana, teoretski Riječani pobjedom mogu skočiti i na peto mjesto.




Najnovijim trobodom pobjegli su »fenjerašu« Gorici čak 16 bodova. Iako, po prikaznom, nije se moglo naslutiti da riječka momčad igra s najslabijim sastavom HNL-a.


Naprotiv, momčad Željka Sopića slomljena je teškom mukom, odluka je pala pet minuta prije kraja, kad su gosti opasno prijetili da preokrenu tijek susreta.


No, ukazao se Adrian Liber, trenerov »joker« nakon velikih promašaja Vukčevića i Jurića.


Treća je to pobjeda Bijelih u nizu i deseti proljetni bod u četiri utakmice, jesenas ih je ukupno osvojeno samo 15 u 17 utakmica.


Riječani su najnovijim uspjehom, u kojem je opet bilo puno dobrih i dosta loših stvari, napravili ono nabitnije, odmakli su pratnji i približili se Europi.


Jakirović i momčad dobili su željeno, sada se u miru i s puno samopouzdanja, koje buja kao kvasac, mogu posvetiti nastavku prvenstva.


– Zadovoljni smo što su uspjeli povezati tri pobjede, a utakmica je bila jako dobra za gledatelje. Hvala navijačima na podršci.


Na kraju krajeva, potpuno smo zasluženo pobijedili – kaže Antonio Marin, strijelac prvog gola iz jedanaesterca, ovosezonska prinova Bijelih iz Dinama koja je stigla na posudbu do lipnja.


Uspon i pad


Činilo se da će najstrožu kaznu izvesti Matija Frigan, no prema lopti je krenuo smireno Marin i rutinski poslao vratara Radoševića u jednu, a loptu u drugu stranu.


– Pa imamo dogovor. Ako je na Friganu jedanaestarac, onda pucam ja, ako je na nekom drugom, puca Frigan.


Uspon u igri pa pad. Na kraju potvrda pobjede nakon revije promašaja…


– Mogli smo pitanje pobjednika riješiti 20 do 25 minuta prije kraja. Vukčević je imao matnu prigodu, na kraju i Jurić. Ali dobro i ovako, 2:0 doma je slatka pobjeda.


Pad u igri? Istina, dogodio nam se nakon prvog gola, Gorica je preuzela inicijativu, ali opet se Labrović iskazao obranom. Dobre su bile i reakcije naše obrambene linije.


Rijeka je najnovijim uspjesima došla pred »vrata Europe«. Ali tu je direktna konkurencija, kvartet momčadi, Lokomotiva, Istra 1961, Varaždin i Slaven Belupo.


– Idemo pomalo, korak po korak, i za svaku utakmicu se isto pripremamo. Vidjet ćemo, sve je otvoreno. Konkurencija za Europu? Sve su to dobre momčadi.


Još uvijek su svi i iznad nas na ljestvici. Na nama je da ih stižemo i mislim da imamo dobru priliku za to. Stvorila se dobra atmosfera i dobra momčad da možemo napasti četvrto mjesto.


Hvala navijačima


Riječani sada gostuju kod Lokomotive koja se pak iskazala pokerom golova na Šubićevcu. Lokosi su osvojili sedam bodova u nastavku, dobili i Osijek (1:0), dobro parirali Dinamu (2:1) te podijelili bodove s Varaždinom (0:0) u gostima.


– I oni su stvarno dobro startali, vidjet ćemo što će donijeti ta utakmica s posebnim ulogom.


Marin igra zasad isključivo lijevo krilo gdje je ovog puta imao dosta duela s Ivanom Tomečakom. Ampem je nekako zacementirao mjesto desnog krila. Jakirović ističe njegovu polivalentnost, igru na obje krilne pozicije, ali i povučenog napadača.


– Što trener kaže, to igram. Mogu pokriti više pozicija. Kako on kaže. I na gol? I na gol, ha, ha…


Marin je zadovoljan i sinergijom tribina i travnjaka u prvoj utakmici.


– Ma super je, nadam se i da će navijača biti sve više svaku sljedeću domaću utakmicu. Hvala im na pomoći – zaključuje Marin.


Zanimljivo, Rijeka je bila posebno raspucana u ovoj utakmici. Čak devet od 20 udaraca išlo je u okvir gola. Gorica ih je imala više izvan okvira (9/8).


Ali Bijeli su napravili neočekivano malo prekršaja u jednom ovako tvrdom ogledu, samo devet, naspram 17 Gorice. Na kraju se pišu bodovi. Ali i dojam je bio puno bolji nego u Šibeniku.


Zadovoljan klubom i Kvarnerom


Marin je zasad zadovoljan i klubom i Kvarnerom.


– Zasad je dobro, ali uvijek može biti dobro. Čim je momčad dobra, ja sam zadovoljan. Drago mi je da se stvorila ta neka pozitivna atmosfera s pobjedama.


Vjerujem da ćemo biti sve bolji i bolji. Jesam li odabrao Opatiju? Ne, živim u Kostreni. Tamo sam s curom.


Nisam došao ovdje sunčati se, nego igrati. Sve je super, nemam primjedbi. Istina, malo previše puše, ali sad će to proći – kaže Antonio.