Stigao iz Dinama

Antonio Marin: “Dolazak u Rijeku bio je pun pogodak, sada krećemo u lov na Europu”

Zlatko Horvat

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

U Šibeniku sam odigrao prvu seniorsku sezonu u HNL-u. Hvala im na svemu što su mi pružili da me vrate na tu neku nogometnu kartu, ali ići ću sto posto. Moramo ići u Šibenik po tri boda i nadam se da ćemo ih uzeti - kaže Marin



RIJEKA Antonio Marin samo je još jedan od igrača Dinama koji se skrasio na Rujevici. U Rijeci se nadaju da će ostaviti trag poput nekih prethodnika, a to bi značilo da će iskoristiti mogućnost otkupa. Franko Andrijašević, Andrej Kramarić, Ivan Tomečak i Domagoj Pavičić su najeksponiraniji bivši igrači Modrih, koji su u Rijeci odigrali velike utakmice. Iza Marina je tek jedna, remi u Gradskom vrtu u Osijeku.


– Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme. Tih prvih 20-25 minuta baš nismo blistali, loše smo ušli u utakmicu. No, poslije primljenoga gola smo se digli i počeli bolje igrati. Na kraju je bod realan – kaže Antonio Marin. – Mislim da ćemo se sada dizati iz utakmice u utakmicu, kao i uspinjati se na ljestvici. Neka želja je doći do četvrtog mjesta koje vodi u Europu.


Kada se ukazala mogućnost nastavka karijere u bijelom, umjesto u modrom dresu, nije uopće dvojio.




– Prva pomisao? Odmah dolazim. Nije bilo previše razmišljanja.


Monza


Marin je prošle sezone bio na posudbi u Šibeniku, idućem suparniku Rijeke, prije toga u Lokomotivi i Monzi, danas članu Serie A.


– Tada su bili u Serie B. Nisam se uspio prilagoditi na njihovu ligu. To je dosta fizička i taktička igra, nema u njoj puno mladih igrača. Sada kada pogledam unatrag, bila je to kriva odluka. Berlusconi? Nisam ga imao priliku upoznati, za razliku od Adriana Gallianija. Pratim talijansku ligu, kao i ostale lige petice, ali najviše pratim SuperSport HNL. To mi je u fokusu. Nekako mi je draže pogledati utakmicu HNL-a nego Premier ligu.


Ova posudba, uz mogućnost otkupa, puno je bolje krenula. U Gradskom vrtu odigrao je čitavu utakmicu.


– Zadovoljan sam. Dolazak u Rijeku bio je pun pogodak s obzirom na to da se promijenio i trener. Moje je sada samo igrati, trenirati i dati sto posto od sebe na terenu.


U travnju prošle godine imao je dvije asistencije u porazu Šibenika od Bijelih u golijadi koja je završila 5:3 za Rijeku.


– To je bila moja prva seniorska sezona u HNL-u. Hvala im na svemu što su im pružili da me vrate na tu neku nogometnu kartu, ali ići ću sto posto. Moramo ići u Šibenik po tri boda i nadam se da ćemo ih uzeti.


Ronaldinho

– Kada sam bio mali, krenuo sam igrati nogomet zbog Ronaldinha. On mi je oduvijek bio uzor. On je to još uvijek. Sviđaju mi se takvi igrači, Ronaldinho, Neymar… – kaže Marin.

Kostrena


Zagrepčanin iz Folnegovićevog naselja sada je stanovnik Kostrene.


– Odlično sam se snašao. Prije dolaska razgovarao sam jedino s Danielom Štefuljom, tražio sam neku preporuku za stan. Odabrao sam Kostrenu. Mirno je, manje ljudi. I brzo stignem do stadiona. Za sada sam sam, ali djevojka dolazi kada nema predavanja na fakultetu u Zagrebu. Navikao sam se živjeti izvan Zagreba. Volim biti gdje jesam, volim biti u gradu iz kojeg je moj klub. Slobodno vrijeme? Uglavnom sam doma, pogledam utakmice, a kada je slobodan dan otiđem na kavu s nekoliko suigrača. Sa svima sam dobar, momčad je super, kao i atmosfera.


Prošao je sve hrvatske reprezentacije u mlađim kategorijama, želja je jednog dana zaigrati i za Vatrene.


– Svakom našem nogometašu želja je odjenuti hrvatski dres i braniti boje svoje države. Ono što su napravili u Rusiji i sada u Kataru velik je poticaj. Sve su nas obradovali i svaka im čast na tome.


Iza njega je i šest minuta u – Ligi prvaka. Na San Siru, protiv Milana.


– Prekrasan osjećaj. Na stadionu je bilo 70 tisuća ljudi. To je ostvarenje sna. Nisam ni očekivao da će me trener uvesti, ali i to se dogodilo. A sada kada zaigram protiv Dinama, dat ću sto posto i probati pobijediti. Usredotočen sam na Rijeku.