Zločin i kazna

Andrijašević je za “pusti smrada” dobio tri, a Grezda bi za šaketanje mogao dobiti od dvije do šest utakmica pauze

Portal Novi list

Franko Andrijašević i Eros Grezda/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Franko Andrijašević i Eros Grezda/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Ako se utvrdi da je igrač-napadač imao namjeru teže ozlijediti bit će kažnjen zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine



RIJEKA Franko Andrijašević prije tri godine, u onoj šampionskoj sezoni bijelih, zaradio je čak tri utakmice kazne jer je po završetku utakmice u Koprvnici dobacio svojem suigrači da “ostavi smrada na miru”. Mislio je na glavnog suca Andreja Burila koji je sve to čuo i prijavio. Ondašnji disciplinski sudac Prve HNL Pavličić-Bekić bio je nemilosrdan, ponajbolji igrač Rijeke  kažnjen je po paragrafu u kojem stoji da igrač zbog nesportskog ponašanja može biti kažnjen od “dvije do 12 utakmica suspenzije”.


Erosom Grezdom i njegovim šaketanjem u prostoru parkinga ispred sudačke i svlačionica momčadi bavit će se Disciplinska komisija HNS-a. Prema članku 57. disciplinskog pravilnika, koji se bavi “fizičkim nasrtajem nogometaša na svojeg ili suparničkog igrača na igralištu izvan njega”, napadača Osijeka mogle bi stići sljedeće kazne:


– Zabrana igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili ako se utvrdi da je igrač-napadač imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, zabranom igranja od četiri do 12 utakmica ili u onim težim, radikalnijim slučajevima isključenjem iz nogometne organizacije.




Pretpostavka je da HNS-ovi “disciplinci” ipak neće ići “mačem po koljenima” i da će se voditi mišlju da Grezda nije imao namjeru teže ozljediti Čolaka  pa će napadač Osijeka vjerojatno  proći s dvije do šest utakmica kazne. Franko je dobio tri zbog dobacivanja kakvoga ima napretek tijekom nogometnih utakmica, a Grezda zbog huliganskog napada na kolegu može proći sa “samo” pet, šest utakmica… Treba li tu išta dodati?