Kapetan Rijeke

ALEX GORGON: Došlo je vrijeme za dobru seriju, da pobijedimo nekoliko utakmica za redom

Marko Cvijanović

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NLRIJEKA Kapetan nogometaša Rijeke Alexander Gorgon jamči gledateljima u Koprivnici zanimljivu utakmicu.


– Čeka nas interesantna utakmica zbog dvaju razloga: ovo nam je prva utakmica poslije reprezentativne stanke, a to je razdoblje kada je uvijek zanimljivo vidjeti kako će se momčadi vratiti u redoviti ritam utakmica. Drugi razlog je činjenica da je Slaven Belupo promijenio trenera pa nam je s te strane bilo teško pripremiti se, jer zapravo i ne znamo što nas čeka u Koprivnici. Pred nama je, dakle, jedan veliki upitnik. Ne znamo u kojem sustavu i na koji način igra naš protivnik, ali najbitnije je da gledamo sami sebe. Mi se moramo tako postaviti da se protivnička momčad mora nama prilagođavati, a ne mi njoj. Naš je cilj da poslije utakmice možemo reći da je iza nas dominantan i dobar nastup.


Riječane očekuje serija zahtjevnih utakmica, Slaven Belupo u gostima pa Gorica, Dinamo, Osijek…
– Uvijek je najbolje pobijediti, imali smo dovoljno vremena da se još bolje upoznamo s načinom rada novog trenera, da prihvatimo novi način igre. Naša je obaveza da se to vidi i na terenu. Možda je došlo vrijeme za dobru seriju, možda je došlo vrijeme da pobijedimo nekoliko utakmica za redom i dobijemo samopouzdanje, onda će sve biti lakše.