Bijeli u problemima

Alarm na Rujevici! Rijeci su iduće dvije utakmice ključne za plasman u Europu koji je doveden u pitanje

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Rijeka prvo protiv Hajduka mora obraniti četvrto mjesto, a onda probati pobijediti u Gradskom vrtu za daljnji plasman u Kupu Hrvatske



RIJEKA Nogometaši Rijeke porazom od Osijeka ostali su 11 bodova iza trećeplasirane Gorice, koja s utakmicom više čvrsto drži treće mjesto, zadnje koje kroz prvenstvo osigurava nastup u pretkolu UEFA-ine konferencijske lige. Budući da će ovakva Rijeka teško nadoknaditi toliki bodovni zaostatak za Goricom, »bijeli« moraju početi ozbiljno razmišljati kako do Europe. A u tom su pogledu iduće dvije utakmice ključne.


Prva je protiv Hajduka jer Rijeka mora obraniti četvrto mjesto kako bi s te pozicije, ako neka od prve tri momčadi osvoji Hrvatski kup, izborila europske kvalifikacije. Drugi put je upravo onaj kroz Hrvatski kup, koji je puno dalji i puno teži jer kroz njega Rijeka može u Europu samo ako i ove sezone na Rujevicu donese Rabuzinovo sunce. Da bi u tome uspjela, Rijeka za desetak dana mora pobijediti u Gradskom vrtu što, pokazala je jučerašnja utakmica, neće biti nimalo lak zadatak.