Igor Bišćan

Aberdeen je specifičan protivnik, a dvometraškog centarfora Cosgrovea je teško čuvati

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/R. BRMALJ

Igor Bišćan/R. BRMALJ

Bio sam u Aberdeenu, vidio sam utakmicu uživo. Dobio sam dojam atmosfere i svega onoga što sam vidio. Ukratko: specifičan protivnik zbog specifičnog stila otočke igre. Imaju dosta fizički dosta potentnih igrača. Ističe se centarof Cosgrove koji ima gotovo dva metra i sa solidnom motorikom i koordinacijom i to ga čini teškim za čuvanje. Ima još dosta tehničkih potkovanih igrača - rekao je trener Rijeke nakon pobjede nad Slavenom



RIJEKA Igor Bišćan, trener Rijeke, ovako je vidio treću prvenstvenu pobjedu ove sezone.


– Osvojili smo tri boda, nastavili pobjednički niz u prvenstvu. Kada smo krenuli onako kako možemo smo izgledali jako dobro i stvarali šanse, bili smo rastrčani i opasni, te smo zabili dva gola. Trebali smo tako nastaviti ,ali nismo i primili smo gol. To nas je malo šokiralo i trebalo neko vrijeme da se vratimo na razinu iz prvoga poluvremena. Kada smo se opet vratili na tu razinu imali smo dosta situacija u i oko šesnaesterca Slavena – konstatirao je Bišćan i osvrnuo se na ono što predstoji, susret s Aberdeenom.


– Bio sam u Aberdeenu, vidio sam utakmicu uživo. Dobio sam dojam atmosfere i svega onoga što sam vidio. Ukratko: specifičan protivnik zbog specifičnog stila otočke igre. Imaju dosta fizički dosta potentnih igrača. Ističe se centarof Cosgrove koji ima gotovo dva metra i sa solidnom motorikom i koordinacijom i to ga čini teškim za čuvanje. Ima još dosta tehničkih potkovanih igrača.




Belupo vam je stvorio previše šansi s obzirom na to da ste igrali doma?


– Slažem se! Prvo poluvrijeme kada god god su došli bilo je opasno po naš gol. I to sam naglasio u poluvremenu igračima da ne možemo tako funkcionirati. U nastavku smo izgledali malo stabilnije, nije bilo toliko opasnih situacija. 


Domagoj Pavičić je opet odigrao slabo, trebalo bi ga dignuti u formi?


– Sigurno da to nije bio na razini na kojoj očekujemo da bude. To je tako, igrači ulaze u dobre i loše periode. On nije na potrebnoj razini. Treba nastaviti trenirati…


Je li Darko Velkovski ozlijeđen?


– Nije.


Kako to da nije bio u zapisniku utakmice već tri utakmice zaredom?


– Zato što je po statusu u momčadi  četvrti stoper. Imam mogućnost staviti više igrača na klupu, ali ne znam koliko to pomoglo jer je ujutro trenirao. I sam zna da će teško ući u igru. Odlučio sam da će napraviti dobar trening – poručio je Bišćan.


Njegov kolega Sertić nije djelovao previše razočarano iako je upisao i treći poraz na startu novoga prvenstva.


– Rijeka je iskoristila loš period od 10-15 minuta prvoga poluvremena kada smo primili dva pogotka i gdje smo loše odreagirali u fazi obrane i nismo bili dovoljno agresivni. Nismo dobro odradili pritisak na suparničke igrače s loptom i Rijekini igrači su nam dolazili na 20 metara od gola bez pritiska. Ono čime mogu biti zadovoljan je igra u drugom poluvremenu i nakon, te uoči tih 20 minuta prvoga poluvremena. Međutim, nismo uspjeli realizirati šanse kod 0:0 i 2:1, a nakon što je Rijeka zabila treći pogodak bilo je jasno u kojem smjeru će otići utakmica – rekao je trener Slaven Belupa.