Očekivani epilog

Kek trijumfirao u izboru za trenera Rijeke desetljeća, Bišćanu tek šest posto glasova

Matjaž Kek, Igor Bišćan, Nenad Gračan i Elvis Scoria/Foto Arhiva NL

Matjaž Kek, Igor Bišćan, Nenad Gračan i Elvis Scoria/Foto Arhiva NL

U izbor nisu bili uključeni Alen Horvat, Dragan Skočić i Ivo Ištuk koji su također vodili "bijele" u posljednjih deset godina



RIJEKA Matjaž Kek je s nešto više od 90 posto glasova odnio uvjerljivu pobjedu u izboru za najboljeg trenera nogometaša Rijeke u posljednjem desetljeću. U izboru na klupskim internet stranicama sudjelovali su navijači i prema očekivanjima u visokom postotku glasali za najtrofejnijeg trenera u povijesti kluba. Mali podbačaj je svega šest posto glasova namijenjenih Igoru Bišćanu, Kekovu nasljedniku, koji je kod dijela navijača izazvao silne emocije, posebno kod osvajanja posljednje Kupa Hrvatske. Bišćan je osvojio tek četiri posto glasova više od Elvisa Scorije, najmlađeg trenera Rijeke s osvojenim trofejom (kup 2005. godine osvojio je sa svega 34 godine), koji se kratko zadržao na riječkoj klupi u svojem posljednjem mandatu.


Manje od jedan posto dobio je Nenad Gračan, nesuđeni prvak s Rijekom iz 1999. godine koji je za svoje druge i posljednje riječke epizode senzacionalno krenuo u prvenstvo, a onda platio ceh financijskim problemima u klubu.


Inače, u izbor nisu bili uključeni Alen Horvat, Dragan Skočić i Ivo Ištuk koji su također vodili “bijele” u posljednjih deset godina. Istina, sva trojica se nisu dugo zadržala na klupi. Skočić, prvi dovedeni trener u Miškovićevoj eri, je u svojem drugom mandatu na riječkoj klupi odradio tek sedam utakmica uz jednu pobjedu. Zamjenio je Ištuka koji je u devet utakmica upisao dvije pobjede, a ovaj Alena Horvata, mladog riječkog stručnjaka s tri pobjede u deset prvenstvenih nastupa. Isto tako jednu utakmicu je nakon dolaska Elvisa Scorije, a uoči dolaska Matjaža Keka odradio i sportski direktor Srećko Juričić. Rijeka je pod njegovim vodstvom remizirala u Puli.