Mogući kandidati

Rijeku protiv Lillea vodi sportski direktor? A jedan član stručnog stožera nije htio otići s Rujevice

Portal Novilist.hr

Radomir Đalović / Foto Mateo Levak

Radomir Đalović / Foto Mateo Levak

Iako bi Raić-Sudar trebao biti privremeno rješenje, pitanje je tko bi mogao zamijeniti Jakirovića dugoročnije. Navodno bi prvi kandidat trebao biti Gonzalo Garcia, bivši trener Istre 1961



RIJEKA Predsjednik Rijeke Damir Mišković zakazao je hitan sastanak večeras na Rujevici, nakon što je Sergej Jakirović naprasno napustio klupu Bijelih i sjeo na onu jednog od najvećeg konkurenta u HNL-u – Dinama.


Jakirović je momčad ostavio na cjedilu samo tri dana uoči utakmice kod Lillea, a već u nedjelju u Zagrebu je na rasporedu upravo derbi Dinama i Rijeke!


Mišković je naglasio kako je za ovu vijest saznao tek iz medija i kako još uvijek ne zna tko će zamijeniti Jakirovića, ali prve informacije govore kako bi sportski direktor Bijelih, Darko Raić-Sudar, trebao biti taj koji će privremeno sjesti na vruću stolicu i pokušati “skupiti” momčad uoči važnih utakmica koje slijede.




Darko Raić Sudar/Foto V. KARUZA


Iako bi Raić-Sudar trebao biti privremeno rješenje, pitanje je tko bi mogao zamijeniti Jakirovića dugoročnije. Navodno bi prvi kandidat trebao biti Gonzalo Garcia, bivši trener Istre 1961, jer je upravo on u pulskom klubu surađivao s Raić-Sudarom.


Uz njega, navijači nekako najviše priželjkuju povratak Matjaža Keka, aktualnog izbornika Slovenije, što možda i nije nerealna opcija, ali za njega bi Rijeka morala iskeširati malo veći novac.


Goran Tomić trenutno je bez kluba te je njega Dinamo prvotno i htio na svojoj klupi, ali je najmanje realno kako bi se baš on mogao vratiti u Rijeku.


Inače, jedini koji iz stručnog stožera trenera Sergeja Jakirovića neće put Maksimira je – Radomir Đalović. Naime, dosadašnji pomoćnik Jakirovića navodno je izjavio kako ne može tako nešto napraviti Rijeci i kako neće otići u Dinamo.