Završetak u lipnju

Njemačko košarkaško prvenstvo zaključit će se turnirom u Münchenu

Hina

Foto Instagram

Foto Instagram

Sustavom natjecanja predviđeno je da će momčadi biti podijeljene u dvije skupine po 5, a nakon toga će po četiri najbolje momčadi nastaviti natjecanje doigravanjem od četvrtfinalaBERLIN Njemačka košarkaška liga (BBL) dobila je dopuštenje regionalne bavarske vlade za održavanje turnira u dvorani Audi Dome u Münchenu, na kojem će 10 klubova odlučivati o naslovu prvaka, objavila je njemačka agencija dpa.


Njemačka liga je u prekidu od sredine ožujka, zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a u utorak je na sastanku kabineta bavarskog premijera Markusa Soedera dano zeleno svjetlo za turnir koji će biti održan u lipnju.


U subotu je nastavljeno natjecanje u nogometnoj Bundesligi, ali košarka će biti jedini veliki dvoranski sport koji će dovršiti prekinutu sezonu. Naime, rukometna, odbojkaška i hokejaška liga su odlučile prekinuti natjecanja.
Turnir u Münchenu trebao bi započeti prvog vikenda u lipnju, a uz branitelja naslova Bayern, na njemu će još sudjelovati MHP Riesen Ludwigsburg, Hakro Merlins Crailsheim, Alba Berlin, EWE Baskets Oldenburg, Rasta Vechta, Brose Bamberg, BG Goettingen, Ratiopharm Ulm i Fraport Skyliners iz Frankfurta.


Sustavom natjecanja predviđeno je da će momčadi biti podijeljene u dvije skupine po 5, a nakon toga će po četiri najbolje momčadi nastaviti natjecanje doigravanjem od četvrtfinala. U doigravanju će se igrati po dvije utakmice iz kojih će se rezultati zbrajati, a bolja momčad ostvariti plasman dalje.


Tijekom turnira sve će momčadi biti u karanteni u hotelu.


Momčadi će imati tri tjedna za pripreme tijekom kojih će igrači i osoblje redovito biti testirani.