Pala potražnja

Njemački dresovi se dan nakon ispadanja sa SP-a prodaju u pola cijene, Adidas u problemima

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Adidas se našao u problemu jer je od sedam reprezentacija koje nose njegove dresove plasman u osminu finala izborilo njih samo tri, a uspjeh reprezentacija uvelike utječe na prodaju dresova i ostale opreme



BERLIN Dan nakon ispadanja njemačke nogometne reprezentacije već nakon natjecanja u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru, proizvođač opreme Adidas, koji je njezin sponzor, na svojoj je internetskoj stranici spustio cijene njemačkih dresova za 50 posto.


Adidas se našao u problemu jer je od sedam reprezentacija koje nose njegove dresove plasman u osminu finala izborilo njih samo tri, a uspjeh reprezentacija uvelike utječe na prodaju dresova i ostale opreme.


Uoči SP-a u Adidasu su računali kako će zaraditi ukupno oko 400 milijuna eura od prodaje dresova i ostale opreme tijekom natjecanja, no rano ispadanje Njemačke uvelike je ugrozilo tu računicu.




“Iako nas je ispadanje Njemačke jako pogodilo, profitiramo od međunarodnog entuzijazma”, izjavio je glasnogovornik Adidasa.


Za razliku od Adidasa, američki Nike ima mnogo više razloga za zadovoljstvo jer će u osmini finala imati čak devet reprezentacija koje nosie njegovu opremu, a među njima je i Hrvatska.