NIŠTA BEZ KAPETANA

Nizozemski izbornik pozvao Virgila van Dijka da putuje s njima na EURO: “Njegova prisutnost je nezamjenjiva”

Portal Novi list

Virgil van Dijk/Foto REUTERS

Virgil van Dijk/Foto REUTERS

"Virgil je jako važan dio ove momčadi i ogroman motivacijski faktor ostalim igračima ovih godina. Ekipa jednostavno voli kada je on tu, njegova je prisutnost nezamjenjiva", izjavio je Frank de Boer.



RIJEKA Nizozemski reprezentativac i branič Liverpoola Virgil van Dijk možda ipak ode na EURO sa svojom reprezentacijom, ali kao član stožera, javlja engleski Mirror.


Nizozemac je ranije javio kako neće igrati za nizozemsku nacionalnu vrstu na nadolazećem EURO-u jer se želi u potpunosti oporaviti od ozljede, ali izbornik Nizozemske Frank de Boer je zamolio kapetana da svejedno s njima putuje kao neslužbeni član stožera zbog velikog pozitivnog utjecaja koji donosi u svlačionici.


“Virgil je jako važan dio ove momčadi i ogroman motivacijski faktor ostalim igračima svih ovih godina. Ekipa jednostavno voli kada je on tu, njegova je prisutnost nezamjenjiva“, izjavio je Frank de Boer.




Liverpoolov branič nikada nije nastupio s reprezentacijom na nekom velikom međunarodnom natjecanju, a s obzirom na to da će u srpnju imati 30. rođendan pitanje je koliko će još imati prilike. Za nacionalnu vrstu je debitirao 2015. godine te dosad odigrao 38 utakmica u dresu Oranja.