Liga nacija

Nizozemci pobijedili Belgiju i pridružili se Hrvatskoj na Final Fouru, Wales ispao iz elitne skupine

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Virgil van Dijk je u 73. minuti nakon udarca iz kuta Gakpa glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Thibauta Courtoisa i tako odlučio pobjednika u Johan Cruijff Areni.ZAGREB Reprezentacija Nizozemske igrat će na završnom turniru Uefine Lige nacija, a plasman su potvrdili pobjedom 1-0 protiv Belgije u Amsterdamu u utakmici grupe 4, iz koje će u niži rang preseliti Wales nakon poraza 0-1 u Cardiffu od Poljske.


Virgil van Dijk je u 73. minuti nakon udarca iz kuta Gakpa glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Thibauta Courtoisa i tako odlučio pobjednika u Johan Cruijff Areni.


U Cardiffu je pobjednik odlučen u 58. minuti kad je Karol Šviderski iskoristio majstorsku asistenciju Roberta Lewandowskog i poslao loptu kroz noge domaćeg vratara Hennesseya.
Nizozemska samo čeka potvrdu Uefinog Izvršnog odbora za domaćinstvo finalnog turnira koji je na rasporedu od 14. do 18. lipnja 2023.


Hrvatskoj i Nizozemskoj će se pridružiti pobjednici Grupe 2 i Grupe 3.


U Grupi 2 tome je najbliži Portugal koji vodi sa 10 bodova, dva više od Španjolske, koju u ponedjeljak dočekuju u Bragi.


Ista je situacija u Grupi 3 u kojoj iznenađujuće vodi Mađarska sa 10 bodova, dva više od Italije koja će u ponedjeljak gostovati u Puskas Areni.