davis cup

Nino Serdarušić i službeno umjesto Ćorića, tko će igrati u singlu osim Čilića još uvijek nepoznanica

Hina

Nino Serdarušić/Foto: PIXSELL

Nino Serdarušić/Foto: PIXSELL

Tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena, odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16 sati.



TORINO Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u srijedu je i službeno izmijenio nominaciju za predstojeći turnir Davis Cupa u Torinu jer je umjesto Borne Ćorića prijavio Ninu Serdarušića.


No tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena,
odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16 sati.


Što se tiče okršaja parova, kojim će susret biti zaključen, dvojbi naravno nema. Nikola Mektić i Mate Pavić, vodeći dvojac svijeta, siguran su izbor, a kakva su očekivanja s obzirom na neupitnu kvalitetu australskog para odgovorio je Pavić:




“To će biti težak meč sigurno. John Peers je kvalitetan igrač parova, a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobar meč u paru. Dakle, pitanje je tko će igrati, ali će biti težak meč. Protiv Mađara u nedjelju ne znam što možemo očekivati jer iskreno osim Fucsovicsa ni ne znam ostale igrače. No u tom susretu ćemo biti favoriti”.


Nikola Mektić ističe kao Australci imaju dobru tradiciju igranja parova.


“Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata nas je dobro ‘isprašio’. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova”, rekao je Mektić napomenuvši kako su ta zadnja dva poraza od Peersa možda dobar motiv .


“Nakon ovakve sezone nije nam ugodno da s nekim imamo negativan omjer i svakako želimo to ispraviti, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna”, naglasio je Mektić.


Mate Pavić je pak istaknuo da je teško držati formu na visokoj razini.


“Malo smo u drugom dijelu sezone, nakon Olimpijskih igara, pali u formi. Imali smo nekoliko kikseva kao što je US Open, jer je teško zadržati mentalnu snagu i igrati iz tjedna u tjedan. Na ‘mastersu’ smo odigrali dobar turnir, ponovno smo u dobroj formi, veselimo se i nadamo najboljem”, rekao je Mate nakraju.