Nasljednik Vrankovića

Nikola Rukavina izabran za novog predsjednika HKS-a, dužnost će obavljati do lipnja 2023. godine

Portal Novilist.hr

Foto Marin Sušić/HKS

Foto Marin Sušić/HKS

Rukavina, inače član Uprave HEP-a, ujedno je bio jedini predloženi kandidat te je obavljao dužnost v.d. predsjednika nakon neopozive ostavke dosadašnjeg čelnika Saveza, Stojka Vrankovića



RIJEKA Nikola Rukavina izabran je za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza te će tu dužnost obavljati do kraja mandatnog razdoblja, odnosno do lipnja 2023. godine, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj izbornoj sjednici Sabora HKS-a.


Rukavina, inače član Uprave HEP-a, ujedno je bio jedini predloženi kandidat te je obavljao dužnost v.d. predsjednika nakon neopozive ostavke dosadašnjeg čelnika Saveza, Stojka Vrankovića.


Novi predsjednik izabran je jednoglasno, sa svih 61 glasova prisutnih zastupnika od ukupno 70.




– Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti inzistiranja na značaju nacionalne lige. Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ – rekao je novi predsjednik HKS-a Nikola Rukavina na izvanrednoj sjednici.


Po izboru predsjednika jednoglasno je dano povjerenje trima novim članovima Upravnog odbora. Ostavke su ranije dali i Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a njihova mjesta zauzeli su Bernard Budimir, Josip Milaković i Ivan Matančić.