Tenis

Nikola Pilić ljutit zbog tretmana prema Đokoviću: “Što će Federer na naslovnici u smokingu?”

Portal Novilist.hr

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Uz dužno poštovanje za sve što je napravio, on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali uzalud, Novak je pobijedio i rekao im 'arrivederci momci, rekao je Pilić



RIJEKA Novak Đoković u nedjelju je osvojio rekordni sedmi ATP Finals laganom 6:3, 6:3 pobjedom protiv Talijana Jannika Sinnera i tako ispisao povijest. Nijedan tenisač dosad nije došao do tih sedam titula, a srpski je tenisač i na vrhu ljestvice po broju osvojenih Grand Slam turnira.


Ono što je začudilo mnoge, pa tako i Nikolu Pilića, legendarnog igrača i izbornika koji je prvi prepoznao Novaka, jest što europski mediji i dalje veliku pažnju daju Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Pilić je za srpski Kurir bijesno konstatirao kako je njemački magazin nakon osvajanja Đokovićeva novog trofeja na naslovnicu stavio upravo Federera.


“Mediji na zapadu omalovažavaju svaki Novakov uspjeh i ne žele prihvatiti da je on najveći svih vremena, a to je već gotova priča. Danas mi je stigao njemački magazin i na naslovnici se nalazi Federer u smokingu. Što će Federer dan poslije turnira u Torinu na naslovnici? Uz dužno poštovanje za sve što je napravio, on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali uzalud, Novak je pobijedio i rekao im ‘arrivederci momci'”, rekao je Pilić za Kurir.