Abu Dhabi

Nikola Miljenić se plasirao u polufinale utrke na Svjetskom prvenstvu, popravio je dosadašnji hrvatski rekord

Hina

Nikola Miljenić/Foto PIXSELL

Nikola Miljenić/Foto PIXSELL

Mladi hrvatski plivač je nastupio u petoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je zauzeo drugo mjesto, što se na koncu pokazalo ukupno devetim rezultatom. Najbrži je bio Švicarac Noe Ponti s rezultatom 49.4ABU DHABI Hrvatski plivač Nikola Miljenić plasirao se u polufinale utrke na 100 m leptir na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima, koje se održava u Abu Dhabiju s devetim rezultatom kvalifikacija.


Miljenić je isplivao rezultat 50.23 popravši za tri stotinke sekunde dosadašnji hrvatski rekord koji je držao Duje Draganja.


Mladi hrvatski plivač je nastupio u petoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je zauzeo drugo mjesto, što se na koncu pokazalo ukupno devetim rezultatom. Najbrži je bio Švicarac Noe Ponti s rezultatom 49.49.
Polufinale je na poslijepodnevnom programu.


Jana Pavalić je u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno zauzela 37. mjesto s rezultatom 55.45 u konkurenciji 85 plivačica.


Podsjetimo, plivačica zabočkog Olimpa ima svega 14 godina i najmlađa je sudionica svjetskog prvenstva, a ovo je njezin prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu.


Najbolje vrijeme isplivala je hongkonška plivačica Siobhan Bernadette Haughey, 51.97. Haughey je prvog dana natjecanja osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara slobodno, a pritom je i postavila novi svjetski rekord koji sada iznosi 1:50.31.


U kvalifikacijama je nastupila i Matea Sumajstorčić na 800 m slobodno zauzevši 28. mjesto s rezultatom 8:49.05. Najbrža je bila Kineskinja Bingije Li s rezultatom 8:10.08.