Uoči Kupa

NIKO JANKOVIĆ “Lokosi imaju kvalitetu, ali mislim da će se ipak više toga pitati nas”

Davor Petrović

Niko Janković/Foto PIXSELL

Niko Janković/Foto PIXSELL

Ulog je velik, u igri je finale Kupa. Lokomotiva je pokazala da ima kvalitetu, to je mlada i potentna momčad. No, vjerujem da će se sutra ipak više toga pitati nas. Naravno, mi opet idemo na pobjedu za finale Kupa - tvrdi Janković



ZAGREB Prvo od dva uzastopna gostovanja u Kranjčevićevoj Rijeci je prošle subote donijelo uvjerljivu pobjedu nad Rudešom koji je na teren poslao pretjerano pomlađenu momčad jer se konačno pomirio s ispadanjem u niži rang natjecanja. Jednostavno, u takvom rasporedu snaga jedino otvoreno pitanje predstavljao je konačni rezultat u korist gostiju.


Bolje rečeno, čak su i okorjeli pratitelji SuperSport HNL-a morali provući imena nekih mlađahnih igrača Rudeša kroz Google. U startu je bilo jasno da dečki kojima je ova sezona donijela prebacivanje iz juniorskog u seniorski nogomet nemaju dovoljno moći i kvalitete za nešto više od pukog pružanja otpora kandidatu za naslov prvaka.


Neće biti lako


– Od početka smo pokazali da smo ovdje došli po tri boda i utakmicu smo odradili maksimalno ozbiljno. Uz dužno poštovanje prema Rudešu, sve se pitalo nas, a mi smo bili na potrebnoj razini. Pobjeda je mogla biti i izraženija, ali osvojili smo tri boda i ostvarili svoj cilj. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i da nismo dobili žute kartone koji bi nekoga izbacili iz konkurencije za nedjeljni derbi s Hajdukom na Rujevici. No, sada ne razmišljamo o toj utakmici jer u srijedu igramo s Lokomotivom – rezonira Niko Janković.




A gostovanje kod Rudeša pomoglo je u pripremi za polufinale Kupa.


– Raspored nam se dobro poklopio jer smo osjetili ovaj teren koji je lošiji od onoga na Rujevici. U odnosu na prethodne utakmice koje smo ove sezone igrali u Kranjčevićevoj, teren je sada u dosta dobrom stanju i na njemu se može igrati. Sutra nam neće biti lako jer i Lokomotiva želi otići u borbu za trofej – kaže Janković, dodajući da srijeda donosi velik izazov.


Na kraju krajeva, to pokazuju trenutno stanje na ljestvici HNL-a i rezultati Lokomotive u drugome dijelu sezone.


– Ulog je velik, u igri je finale Kupa. Lokomotiva je pokazala da ima kvalitetu, to je mlada i potentna momčad. No, vjerujem da će se sutra ipak više toga pitati nas. Naravno, mi opet idemo na pobjedu za finale Kupa – tvrdi Janković.


Lokomotiva je u ovom dijelu sezone odigrala jedanaest utakmica, a jedini poraz je doživjela na Rujevici sredinom veljače, dok je u ogledima s preostalim članovima Velike četvorke hrvatskog nogometa bilježila pozitivne rezultate. U dvije utakmice s Dinamom osvojila je četiri boda (3:0, 2:2), u četvrtfinalu Kupa je u Kranjčevićevoj izbacila Osijek (1:0), koji joj se na istom terenu u prvenstvu provukao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade (1:1), a nedavno je pobijedila Hajduk na Poljudu (2:1).


Ozračje prednost


– Samo su od nas izgubili, ali svim našim gostima se teško snaći. Ozračje na Rujevici nama donosi prednost, pogotovo kad zagrmi Armada. Sada se igra u Kranjčevićevoj, ali mislim da tu neće biti velike razlike. Armada je došla u velikom broju na utakmicu protiv Rudeša i nadam se da će tako biti i sutra. S našim navijačima bit će nam kao da igramo kod kuće – tumači Janković, naglašavajući da je podrška s tribina važan čimbenik za ovu momčad Rijeke.


Prošle subote u Zagreb je stigao respektabilan broj pripadnika Armade na istočnoj tribini, a na zapadu je također bilo dosta gostujućih navijača. Zapravo, teško je sjetiti se kada je Rijeku pratilo toliko ljudi na nekom gostovanju u Kranjčevićevoj.


– To nam stvarno znači jako puno jer mi smo mlada momčad i volimo igrati pred tribinama punim naših navijača. Iz njihove podrške crpimo dodatnu snagu i dižemo se. Srijeda je usred radnog tjedna, ali vjerujem da će naši navijači doći u velikom broju. Ovim putem ih pozivam da potegnu do Kranjčevićeve i pomognu nam u borbi za finale Kupa – zaključio je Niko Janković.