Ždrijeb vaterpolskog turnira u Tokiju

Neugodan ždrijeb: “Barakude” u skupini s braniteljima olimpijskog zlata i svjetskim viceprvacima

Hina

Hrvatska će u skupini igrati protiv branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, protiv svjetskog doprvaka Španjolske, protiv vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović, te jedine slabije ekipe, reprezentacije Kazahstana.ROTTERDAM Nakon što su završene kvalifikacije za Olimpijske igre, u Rotterdamu je obavljen ždrijeb skupina vaterpolskog turnira u Tokiju, a hrvatska reprezentacija igrat će u skupini B zajedno sa Srbijom, Španjolskom, Crnom Gorom, Kazahstanom i Australijom.


Hrvatska će u skupini igrati protiv branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, protiv svjetskog doprvaka Španjolske, protiv vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović, te jedine slabije ekipe, reprezentacije Kazahstana.


U skupini A igrat će Mađarska, Grčka, Italija, SAD, Japan i Južna Afrika.
Hrvatska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, nakon što je osvojila treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. U borbi za olimpijsku vizu “Barakude” su nakon velike drame svladale Rusiju sa 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2:3; 14:13) boljim izvođenjem peteraca.


U dosadašnjih šest nastupa na olimpijskim igrama hrvatski vaterpilisti osvojili su jedno zlato (2012.) i dva srebra (2016., 1996.).