NBA

Netsi prekinuli niz od četiri poraza pobjedom nad Nuggetsima, Beal i rekordni Westbrook nezaustavljivi protiv Pacersa

Luka Medak

Russell Westbrook i Bradley Beal/Foto: REUTERS

Russell Westbrook i Bradley Beal/Foto: REUTERS

Netsi su konačno su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, pobijedivši Denver Nuggetse na njihovom terenu, a 50 poena Beala i rekordni "triple-double" Westbrooka doveli su Wizardse do pobjede u produžetku.



RIJEKA Brooklyn Netsi konačno su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, pobijedivši Denver Nuggetse na njihovom terenu. Bila je to važna pobjeda za Netse jer ih je zadržala na drugom mjestu Istočne konferencije, ispred Milwaukee Bucksa koji im pušu za vratom.


Netse je predvodio dobro poznati duo – Kyrie Irving zabio je 31, a Kevin Durant 33 poena, uključujući pet slobodnih bacanja u posljednjih 20 sekundi, kojima je priveo susret kraju. Tome je dodao još i 11 skokova, sedam asistencija te dvije ukradene lopte i dvije blokade.


Nuggetsi su se još i dobro borili s obzirom na to da im je nedostajalo dosta bitnih igrača. Aaron Gordon, Jamal Murray, Monte Morris, Paul Millsap i Will Barton, svi su utakmicu promatrali s klupe u nadi da će Nikola Jokić izvesti čudo, no to se nije dogodilo. Srpski centar je imao 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, Michael Porter Jr. je dodao svojih 28, no jednostavno su Nuggetsi ili “pretanki” da bi izvukli pobjedu.




Zanimljivo je bilo u Indiani, gdje su se Pacersi borili s Washington Wizardsima za mjesto u ndolazećem “play-in” turniru – i izgubili u produžetku. Bio je to doslovno “two-man show” Russella Westbrooka i Bradleyja Beala, koje Pacersi jednostavno nisu mogli nikako zaustaviti.


Beal je završio susret s nevjerojatnih 50 poena, s tim da uopće nije igrao produžetak zbog bolova u gležnju, a Westbrook je upisao 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija za svoj 181. “triple-double” u karijeri, čime se izjednačio s velikim Oscarom Robertsonom za najviše spomenutih učinaka u povijesti NBA lige.


Tako su u sjeni ostali Domantas Sabonis s 30 poena, 13 skokova i 13 asistencija te Caris LeVert s 35 poena, 14 skokova i osam asistencija, koji u završnici nisu uspjeli preokrenuti utakmicu u svoju korist.


Od hrvatskih igrača igrali su Bojan Bogdanović i Luka Šamanić. Babo se smirio nakon rekordne večeri od 48 poena i upisao “samo” 20 koševa u pobjedi Jazza nad Rocketsima, a Šamanić je u porazu Spursa od Blazersa za samo šest minuta igre upisao sedam poena i četiri skoka.


Rezultati:


Indiana – Washington 132:133 (produžetak)
Philadelphia – Detroit 118:104
Toronto – Memphis 99:109
Denver – Brooklyn 119:125
Golden State – Oklahoma City 136:97
Portland – San Antonio 124:102
Utah – Houston 124:116