Lagan put za Rusa

Nesvakidašnja situacija: Rubljov stigao do polufinala ATP turnira u Dohi bez ijednog odigranog poena

Hina

Andrej Rubljov/Foto REUTERS

Andrej Rubljov/Foto REUTERS

Rubljov će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Španjolca Roberta Bautiste Aguta



DOHA Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP – 8.) našao se u nesvakidašnjoj situaciji na ATP turniru u Dohi, gdje je stigao do polufinala bez da je odigrao ijedan poen.


Naime, Rubljov je kao treći nositelj Qatar ExxonMobil Opena bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je trebao igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji mu je predao meč bez borbe zbog ozljede noge. Isto se ponovilo i u četvrtfinalu, u kojem smo trebali vidjeti reprizu prošlotjednog finala ATP turnira serije 500 u Rotterdamu, gdje je Rus osvojio naslov svladavši Mađara Martona Fucsovicsa.


Fucsovics je u srijedu navečer u tri seta došao do pobjede nad Južnoafrikancem Lloydom Harrisom, da bi u četvrtak odustao od nastupa u meču koji je trebao biti na rasporedu u ranom poslijepodnevnom terminu. Mađar je u četvrtak ujutro osjetio grčeve u mišićima i odlučio da ne želi riskirati težu ozljedu uoči nastupa na turniru serije 500 u Dubaiju sljedećeg tjedna te na Masters 1000 turniru u Miamiju krajem ožujka.




Rubljov će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Španjolca Roberta Bautiste Aguta.