Povijesni ogled

Nenad Šoštarić najavio polufinale protiv Francuske: “Srce je najvažnije, mi ćemo unijeti svu svoju emociju”

Hina

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Izbornik Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih - rekao je izbornik HrvatskeHERNING Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske u petak u 18.00 sati u Herningu.


Bez obzira kako utakmica završila, hrvatskim rukometašicama je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa. Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996, 2008).


– Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu – najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.
– Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih – dodao je.


Šoštarić smatra kako nas Francuskinje respektiraju, ali su i sretne što igraju protiv nas.


– Imali smo konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno – poručio je hrvatski izbornik.


U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska. Susret za 3. mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju.