KIMIKO DATE

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta komentirala probleme Naomi Osake: “Preozbiljno shvaća medije”

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

„Kada ste pred novinarima možete govoriti sve i svašta. Možete reći polovicu toga, a možete i puno toga skrivati i poigrati se sa svim tim. Ona se u tome uopće ne snalazi, ali moj je prvi savjet da ne shvaća sve maksimalno ozbiljno. Nije lako, ali nije ni teško“, rekla je Kimiko DateTOKYO Odlična japanska tenisačica Naomi Osaka i dalje pauzira od igranja nakon što je na US Openu ispala od Leylah Fernandez te je najavila odmor od tenisa.


Osaka je pritom ostala prilično tajnovita o tome zašto je odlučila uzeti stanku i koliko će ona trajati, a uslijed svega toga je skliznula i na WTA ljestvici te se trenutačno nalazi na desetom mjestu.


Velikih psiholoških problema imala je Osaka u posljednje vrijeme na turnirima, pogotovo na konferencijama za novinare gdje se teško snalazila, pokazivala razne emocije, plakala i otkazivala dolaske pred novinare. Sama je pričala o problemima koje ima s depresijom i anksioznošću, a savjet joj je pokušala, pak, dati Kimiko Date, starija sunarodnjakinja koja je nekada bila četvrta tenisačica na svijetu.
„U jednoj stvari smo slične ona i ja. Vrlo brzo smo se vinule u vrh svjetskog tenisa i nije lako nositi se s tim. No, mislim da je njen problem što preozbiljno shvaća medije i taj dio posla kojeg moramo obaviti pred novinarima“, rekla je 51-godišnja Date koja je u karijeri igrala polufinale na tri od četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros i Wimbeldon).


„Kada ste pred novinarima možete govoriti sve i svašta. Možete reći polovicu toga, a možete i puno toga skrivati i poigrati se sa svim tim. Ona se u tome uopće ne snalazi, ali moj je prvi savjet da ne shvaća sve maksimalno ozbiljno. Nije lako, ali nije ni teško“.


Osaka je u karijeri osvojila već četiri Grand Slam turnira (dva puta Australian Open i dva puta US Open), no psihička labilnost joj stvara sve više problema.