KIMIKO DATE

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta komentirala probleme Naomi Osake: “Preozbiljno shvaća medije”

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

„Kada ste pred novinarima možete govoriti sve i svašta. Možete reći polovicu toga, a možete i puno toga skrivati i poigrati se sa svim tim. Ona se u tome uopće ne snalazi, ali moj je prvi savjet da ne shvaća sve maksimalno ozbiljno. Nije lako, ali nije ni teško“, rekla je Kimiko Date



TOKYO Odlična japanska tenisačica Naomi Osaka i dalje pauzira od igranja nakon što je na US Openu ispala od Leylah Fernandez te je najavila odmor od tenisa.


Osaka je pritom ostala prilično tajnovita o tome zašto je odlučila uzeti stanku i koliko će ona trajati, a uslijed svega toga je skliznula i na WTA ljestvici te se trenutačno nalazi na desetom mjestu.


Velikih psiholoških problema imala je Osaka u posljednje vrijeme na turnirima, pogotovo na konferencijama za novinare gdje se teško snalazila, pokazivala razne emocije, plakala i otkazivala dolaske pred novinare. Sama je pričala o problemima koje ima s depresijom i anksioznošću, a savjet joj je pokušala, pak, dati Kimiko Date, starija sunarodnjakinja koja je nekada bila četvrta tenisačica na svijetu.




„U jednoj stvari smo slične ona i ja. Vrlo brzo smo se vinule u vrh svjetskog tenisa i nije lako nositi se s tim. No, mislim da je njen problem što preozbiljno shvaća medije i taj dio posla kojeg moramo obaviti pred novinarima“, rekla je 51-godišnja Date koja je u karijeri igrala polufinale na tri od četiri Grand Slam turnira (Australian Open, Roland Garros i Wimbeldon).


„Kada ste pred novinarima možete govoriti sve i svašta. Možete reći polovicu toga, a možete i puno toga skrivati i poigrati se sa svim tim. Ona se u tome uopće ne snalazi, ali moj je prvi savjet da ne shvaća sve maksimalno ozbiljno. Nije lako, ali nije ni teško“.


Osaka je u karijeri osvojila već četiri Grand Slam turnira (dva puta Australian Open i dva puta US Open), no psihička labilnost joj stvara sve više problema.