NBA

Neefikasni Wizardsi iznenadili Clipperse, vrlo dobri nastupi hrvatskih košarkaša

Luka Medak

Bradley Beal/Foto REUTERS

Bradley Beal/Foto REUTERS

Wizardse je predvodio Bradley Beal s 33 koša, ali imao je katastrofalan šut 9-23, dok je njegov suigrač Russel Westbrook zabio 27, ali promašio više od pola slobodnih bacanja.



RIJEKA U četvrtak navečer odigrana je posljednja NBA večer prije All-star pauze. Los Angeles Clipperse su iznenadili Washington Wizardsi usprkos ne baš sjajnoj igri njihovih zvijezda.


Wizardse je predvodio Bradley Beal s 33 koša, ali imao je katastrofalan šut 9-23 te je svoje poene uglavnom skupljao s linije slobodnih bacanja (14-15). Pomogao mu je Russell Westbrook s 27 koševa, devet skokova i 11 asistencije te opet bio nadomak “triple-doubleu”, no on je za razliku od svojeg kolege pogodio samo sedam od 15 slobodnih bacanja, što je segment u kojemu se muči cijele sezone.


Clippersi su igrali bez Paula Georgea, a predvodio ih je Kawhi Leonard s 22 koša. Ivica Zubac je odigrao jako dobro, u 28 minuta na terenu ostvario je “double-double” učinak od 13 koševa i 13 skokova, čemu je dodao i asistenciju te ukradenu loptu.




Momčad iz Los Angelesa jedva je dočekala ovaj odmor jer je poražena u šest od posljednjih devet utakmica.


Phoenix Sunsi našeg Darija Šarića nisu imali previše problema s Golden State Warriorsima, koji su u Phoenix došli bez Stepha Curryja, Draymonda Greena i Kellyja Oubrea.


Sunsi su trenutačno jedna od “najvrućih” momčadi lige, pobijedili su u 16 od zadnjih 19 susreta i bilo je za očekivati da im desetkovani Warriorsi neće pružiti prevelik otpor. Niti jedan starter nije igrao više od pola sata, a u tom periodu najbolji je bio Devin Booker sa 16 koševa, pet skokova i šest asistencija, dok je s klupe momčad predvodio Cameron Payne sa 17 poena, pet skokova i 10 asistencija.


Dario Šarić igrao je 17 minuta i ubilježio 13 koševa uz tri skoka i tri asistencije.


Od hrvatskih igrača još je igrao i Luka Šamanić, koji je u porazu svojih San Antonio Spursa igrao 19 minuta te upisao devet koševa, sedam skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.


Za vikend slijedi All-star program, nakon čega će sve momčadi odmoriti do četvrtka, kada se nastavlja sezona.


Rezultati:


New York – Detroit 114:104
Indiana – Denver 103:113
Memphis – Milwaukee 111:112
New Orleans – Miami 93:103
San Antonio – Oklahoma City 102:107
Portland – Sacramento 123:119
Phoenix – Golden State 120:98