Njemačka

Navijačke skupine su pobijedile: Bundesliga odustala od privatnih investitora

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Navijači već nekoliko tjedana prosvjeduju protiv ovog projekta, posebice ometanjem utakmica ubacivanjem predmeta na terene, što dovodi do čestih prekida igreBERLIN Njemačka nogometna liga (DFL), koja organizira Bundesligu, objavila je u četvrtak da je odustala od planiranog sporazuma s privatnim investitorima, nakon oštrih prosvjeda navijačkih skupina protiv projekta.


“S obzirom na trenutačni razvoj događaja, uspješan nastavak procesa više se ne čini mogućim”, rekao je Hans-Joachim Watzke, glasnogovornik predsjedništva DFL-a nakon sastanka u Frankfurtu.


Navijači već nekoliko tjedana prosvjeduju protiv ovog projekta, posebice ometanjem utakmica ubacivanjem predmeta na terene, što dovodi do čestih prekida igre.
U prosincu su prvoligaški i drugoligaški njemački nogometni klubovi glasovali za dopuštanje financijskom investitoru da preuzme udio u medijskom ogranku DFL-a u ugovoru koji se procjenjuje na između 900 milijuna i milijardu eura.Ali to je pokrenulo višemjesečni val prosvjeda navijača koji su se protivili potezu koji su vidjeli kao daljnju komercijalizaciju nogometa u zemlji.Tijekom mnogih utakmica prekidali su igru bacanjem teniskih loptica i bombona te razvijanjem transparenata.