Serie A

Navijači Milana rasplakali Ibru, Verona i Spezia igraju majstoricu za ostanak u ligi

Hina, Portal Novilist.hr

Oproštaj od Zlatana/Foto Twitter

Oproštaj od Zlatana/Foto Twitter

Verona je u Milanu imala 1-1 do 85. minute kada je dvoboj odlučio Portugalac Rafael Leao koji je postigao dva pogotka, u 85. i 92. minuti, za konačnih 3-1



RIM U posljednjem, 38. kolu talijanske Serie A, nije se riješilo pitanje koja će treća momčad napustiti elitni razred, nogometaši Verone i Spezije su ostali na istom broju bodova te će odigrati majstoricu na neutralnom terenu za ostanak u ligi.


Posljednje kolo Verona i Spezia su dočekali s istim brojem bodova, 31, a na tome su i ostali jer je Verona poražena kod Milana 1-3, a Spezia je izgubila kod Rome 1-2.


Verona je u Milanu imala 1-1 do 85. minute kada je dvoboj odlučio Portugalac Rafael Leao koji je postigao dva pogotka, u 85. i 92. minuti, za konačnih 3-1.




Inače, Ibrahimović se oprostio od Milana, koji je još jučer objavio kako neće produžiti ugovor sa Šveđaninom. Navijači su transparentom “Godbye” (Do viđenja, bože) uspjeli rasplakati Ibru…



Bliže ostanku bila je Spezia koja je na Olimpicu vodila protiv Rome od šeste minute kada je strijelac bio Nikolaou. U 43. je izjednačio Zalewski i sve do 90. minute Spezia je imala 1-1, rezultat koji ju je ostavljao u Serie A. No, tada je dosuđen jedanaesterac za Rimljane, a precizan za konačnih 2-1 bio je Paulo Dybala.


Verona i Spezia iduće nedjelje igraju utakmicu vrijednu ostanka u eliti, a ranije su izravni ulazak u Serie A osigurali Frosinone i Genoa, dok će posljednje, treće mjesto u Serie A popuniti ili Cagliari ili Bari koji igraju finale dodatnih kvalifikacija.


Inače, pobjedom je Roma ostala na šestom mjestu ljestvice, a time je sebi osigurala Europsku ligu iduće sezone, natjecanje gdje je u aktualnoj igrala finale protiv Seville. U Konferencijsku ligu će sedmi Juventus koji je golom Chiese pobijedio Udinese u gostima 1-0.


Atalanta je na domaćem terenu lako pobijedila Monzu 5-2 čime je osigurala ostanak na svojoj petoj poziciji, a to joj donosi igranje Europske lige iduće sezone. Igrač utakmice bio je Nizozemac Teun Koopmeiners koji je postigao tri pogotka, a tome je dodao i jednu asistenciju. Hrvatski nogometaš Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 60. minute.


Bologna je u gostima pobijedila Lecce 3-2 golovima Arnautovića, Zirkzeea i Fergusona u 96. minuti, a hrvatski nogometaš Nikola Moro za Bolognu je odigrao cijelu utakmicu.