ligue 1

Navijač koji je bacio bocu na Payeta dobio šest mjeseci zatvora i petogodišnju zabranu dolaska na stadion

Hina

Dimitri Payet napušta teren/Foto: REUTERS

Dimitri Payet napušta teren/Foto: REUTERS

Disciplinska komisija Francuske lige je naložila i kako će Lyon sve svoje utakmice do zaključenja istrage oko incidenta igrati bez gledatelja.LYON Navijač koji je u nedjelju bocom pogodio DimItrija Payeta tijekom utakmice Francuske lige između Lyona i Olympique Marseillea osuđen je danas na šest mjeseci zatvora.


Također, 32-godišnjaku je zabranjen ulazak na stadion Lyona na razdoblje od pet godina.


Derbi 14. kola između Lyona i Marseillea prekinut je već u 5. minuti susreta, kada je gostujući igrač Dimitri Payet pogođen je punom plastičnom bocom u glavu pa je sudac odlučio odvesti oba sastava u svlačionicu.
Incident u Lyonu bio je treći ove sezone, zbog navijačkih nereda prekinut je bio i dvoboj Nice – Marseille u kolovozu, a blizu prekida iz istog razloga bio je i susret Lens – Lyon u rujnu.


Disciplinska komisija Francuske lige stoga je naložila kako će Lyon sve svoje utakmice do zaključenja istrage oko incidenta igrati bez gledatelja.


Francuzi su najavili kako se razmatraju mjere poput zabrane dolazaka navijača na stadione, povećanje broja nadzornih kamera i razjašnjavanje ovlasti vezanih uz to tko ima pravo otkazivanja utakmica u slučaju nasilja.