Talijanski kup

Napoli izborio četvrtfinale kupa, u golijadi jedva pao Empoli

Hina

ogometaši Napolija izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog kupa nakon što su u srijedu kod kuće u osmini finala pobijedili Empoli s 3:2, i to nakon što su gosti dva puta uspijevali izjednačiti rezultat.



RIM Nogometaši Napolija izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog kupa nakon što su u srijedu kod kuće u osmini finala pobijedili Empoli s 3:2, i to nakon što su gosti dva puta uspijevali izjednačiti rezultat.


Za Napoli strijelci su bili Giovanni Di Lorenzo (18′), Hirving Lozano (38′) i Andrea Petagna (76′), dok je oba gola za goste zabio Nedim Bajrami (33′, 68′).


Prethodno je milanski Inter je nakon produžetka svladao u Firenci Fiorentinu s 2-1 i osigurao dvoboj s gradskim suparnikom Milanom u četvrtfinalu.




Čileanac Arturo Vidal je iz penala u 40. minuti doveo Inter u vodstvo, a Fiorentina je izjednačila golom Bjelokoščanina Christiana Kouamea u 57. minuti. I kada se očekivalo izvođenje jedanaesteraca Inter je ipak došao do gola i pobjede. Romelu Lukaku je na dodavanje Barelle uspio pogoditi glavom u 119. minuti.  Ivan Perišić je odigrao svih 120 minuta za Inter, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 94. minuti.


Dan ranije nogometaši Milana izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Torino sa 5:4. Bila je to skromna predstava koja je nakon 120 minuta igre završila bez pogodaka, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Bolji su bili domaći igrači koji su zabili svih pet udaraca, dok je kod Torina jedini bio neprecizan Tomas Rincon.