Europske prvakinje

Napokon je došao doma, ali vratile su ga žene. Engleske nogometašice proslavile titulu sa 7.000 navijača

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mnoštvo od 7.000 navijača okupilo se na Trafalgar Squareu, oduševljeno pozdravljajući nogometašice koje su ponosno nosile pehar po trgu uzvikujući svoj slogan: "It's coming home!" (Vraća se doma!)



LONDON Engleske nogometašice proslavile su u ponedjeljak u središtu Londona pred tisućama oduševljenih navijača naslov europskih prvakinja što je prvi veliki trofej u zemlji od 1966. godine.


Mnoštvo od 7.000 navijača okupilo se na Trafalgar Squareu, oduševljeno pozdravljajući nogometašice koje su ponosno nosile pehar po trgu uzvikujući svoj slogan: “It’s coming home!” (Vraća se doma!)


Rekordni broj navijača  – 87.192 – okupio se u nedjelju na londonskom stadionu Wembley kako bi gledali finale europskog prvenstva za nogometašice između Engleske i  Njemačke. Osim toga, britanski BBC objavio je kako je utakmicu gledalo više od 23 milijuna ljudi.


Foto REUTERS


Foto REUTERS




“Htjeli smo dodati svoju pobjedničku povijest i uspjeli smo”, rekla je kapetanica Engleske Leah Williamson publici koja je mahala zastavama na trgu, dodavši: “Zabava neće prestati.”


Engleske nogometašice su prvi put u povijesti postale europske prvakinje nakon što su u finalu 13. Europskog prvenstva na londonskom Wembleyu svladale Njemačku rezultatom 2-1 nakon produžetaka.


Nogometaši Engleske su 1966. godine na Svjetskom prvenstvu u nogometu također nakon produžetaka pobijedili reprezentaciju Njemačke na domaćem terenu.