Istra 1961 vs. Rijeka

Napadač Puljana nada se kraju crnog niza protiv Rijeke: “Ako budemo pravi…”

Portal Novi list

Vinko Petković/Foto PIXSELL

Vinko Petković/Foto PIXSELL

Protekli tjedan bio je specifičan zbog virusa od kojeg je oboljelo dosta igrača. Ako su dečki izgubili dva-tri kilograma, bit će lakši pa ćemo biti brži na lopti od protivnika i odnijeti tri boda - rekao je krilni napadač pulske momčadi



PULA Zeleno-žuti ne mogu sloviti kao favoriti u regionalnom derbiju iako susret dočekuju u dobrom ritmu, a protivnik je u krizi. Rijeka sasvim sigurno nije toliko loša da bi bila prikovana za dno ljestvice.


– Očekujem od Rijeke kvalitetan, brz, žestok i agresivan nogomet. Međutim, ne trebamo mi gledati protivnika već samo sebe i zamisli koje je trener postavio pred nas. Ako budemo pravi, i uz pune tribine, očekujem da uzmemo tri boda jer uvijek treba ići na pobjedu. Imamo kvalitetu, bez obzira na to što je protekli tjedan bio specifičan zbog virusa od kojeg je oboljelo dosta igrača. Ako su dečki izgubili dva-tri kilograma, bit će lakši pa ćemo biti brži na lopti od protivnika i odnijeti tri boda – rekao je u šaljivom tonu Vinko Petković, krilni napadač pulske momčadi.


Baš kao i riječki sastav, Puljani su uoči sezone doživjeli veliku rekonstrukciju. Petnaestak je novih igrača…




– Malo to bolje sad izgleda. Prva dva kola prvenstva smo zaboravili. Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Osijeka i to nam je bio zalet. U Šibeniku smo pružili dobru partiju, iako mi je žao što im nismo uzeli sva tri boda jer su bili zreli za poraz. Rastemo iz utakmicu u utakmicu i nadograđujemo se – dodaje Petkovič, svjestan da i sam mora puno bolje.


U posljednjih 18 dvoboja s Rijekom Zeleno-žuti nisu osjetili slast pobjede, posljednja je upisana u listopadu 2017. godine, a prije toga također je vladala četverogodišnja suša.


– Potrudit ću se prekinuti golgeterski post i izostanak asistencija da to riješimo na najbolji mogući način. Da zabijem i donesem našoj momčadi tri boda pa da ta riječka serija otiđe u povijest – poručio je Petković.