Antonio Pejanović

Napadač Opatije nakon prve kvalifikacijske utakmice za Drugu HNL: “Mlađe igrače je pojela atmosfera, na Kantridi ćemo pokazati pravo lice”

Ivan Volarić

Antonio Pejanović/Foto D. JELINEK

Antonio Pejanović/Foto D. JELINEK

Čeka nas specifična utakmica. Moramo biti pametni, ne smijemo se zaletjeti jer jedan primljeni gol iz kontre može utakmicu odvesti u neželjenom smjeru - kaže 28-godišnji napadač



RIJEKA Nogometaši Opatije vratili su se izmiješanih osjećaja iz Petrinje gdje su ostvarili aktivnih 0:0 uoči uzvratnog ogleda za popunu Druge HNL na Kantridi nadolazeće nedjelje od 18 sati. S jedne strane Opatijci su svjesni da nisu odigrali onako kako mogu, s druge strane promašili su pet »zicera«, s treće imali su raspoloženog vratara Ivešu, koji je također bio na visini zadatka, a na koncu svega činjenica je da su protiv sebe imali nimalo sklon sudački kriterij Andreja Burila koji je utakmicu odradio u maniri svojega sugrađanina Željka Širića.


Međutim, perfidno suđenje, o kojem sve govori ogroman nesrazmjer u prekršajima, nije toliko utjecalo na konačan rezultat koliko na okolnostima u kojima se odigravala borbena i rastrgana utakmica. Opatijci su pokazali da su bolja momčad od Petrinjaca, no i sami su svjesni da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji…


– Najave su bile kao da igramo protiv nekog prvoligaša… – započeo je Antonio Pejanović, 28-godišnji napadač iz Malinske, koji je nakon Krka i Pomorca posljednjih godina vjeran opatijskim »crno-bijelima«. – Jasno, respekt prema suparniku je uvijek neophodan, međutim, uvjerili smo se da nisu baš takvo čudo kao što se govorilo.




Što se same utakmice tiče, mislim da je neke mlađe igrače malo pojela atmosfera, ipak je na tribinama bilo dosta navijača. Zbog toga je bilo dosta oscilacija kroz utakmicu. Žao mi je zbog zicera koje smo promašili. I ja sam propustio dvije velike prilike.


Žal za propuštenim


Krenulo je velikom šansom Bogolina, pa je promašio Weitzer, zatim je Pejanović dvaput išao na vratara, potom i Bogolin… Puno je pritom bilo situacija gdje je malo mirniji zadnji pas mogao donijeti matnu priliku.


– Imamo za čim žaliti. Istina, i oni su imali svoje prilike. Iveša nas je izvukao. Opet, kada sve to stavim na vagu, mislim da smo ipak mi bili bliži pobjedi. Šteta što nismo iskoristili prilike jer pogodak u gostima bi nam puno značio uoči uzvrata. Osim toga ne treba zaboraviti da smo u nastavku, do isključenja Lucića, imali igrača više.


Opatijci su završnici pali i stali, pomalo neobjašnjivo s obzirom na to da su imali igrača više i trebali su to razdoblje igre uz mirniji pas iskoristiti da razvuku i umore suparnika. Na kraju je momčad Zorana Bogolina djelovala umornije, uvukla se u njihove redove i bespotrebna nervoza, te sve zajedno umalo otišlo u neželjenom smjeru. Mladost u završnici utakmice bila bliže pobjedi.


– Rekao bih da se javio umor. Počeli su nas loviti grčevi. Moguće je da je to zato jer nismo dugo igrali natjecateljske utakmice. Zato smo i izgledali tako u Petrinji. Mi znamo igrati, a ispalo je da se samo branimo i čekamo kontre. Kada sam vidio da je Weitzer počeo izbijati lopte, a riječ je o prvoligaškom igraču, onda sam vidio da je vrag odnio šalu.


Smiješno suđenje


Uzvrat bi ipak trebao donijeti puno manje nervoze i nepoznanica. Momčadi su se upoznale, Opatijci u rezultatskom smislu stekli dobru podlogu uoči uzvrata na Kantridi.


– Povrh svega nama se vraćaju tri važna igrača. Vjerujem da ćemo u uzvratu pokazati svoje pravo lice. Osim toga, kod nas je jedna stvar izazvala poseban motiv. Srećom da je utakmicu prenosila TV. Nevjerojatno je da smo mi napravili 34, a oni samo 10 prekršaja! To je blago rečeno smiješno, samo me zanima što bi bilo da nije bilo TV prijenosa.


Ispada da se izvlačimo na suce, da su oni opravdanje što nismo odigrali onako kako znamo i možemo, ali takvo suđenje izazove dosta nervoze. To je valjda prva utakmica na kojoj nisam pričao sa sucima! A znate dobro da volim pričati. Osjetio sam da bi moglo biti svašta.


Ambijent velikog stadiona i travnjaka Kantride mogli bi biti prednost Opatijaca, a posebno brzonogih igrača poput Pejanovića.


– Istina. Međutim, treba vidjeti kako će se oni postaviti. Oni su nas u Petrinji napali, mi smo se dogovorili da ćemo ih čekati. Možda će oni sada sačekati iza. Moramo biti pametni, ne smijemo se zaletjeti jer jedan primljeni gol iz kontre može utakmicu odvesti u neželjenom smjeru.


Čeka nas specifična utakmica, nije to prvenstvo gdje imaš pravo na popravni ukoliko kiksaš. Pritisak će biti dosta velik, vidjet ćemo kako ćemo se nositi s time. Sigurno je da imamo pravo na optimizam nakon prve utakmice, mojom krivicom, ali i krivicom ostalih igrača koji su promašivali šanse nismo pobijedili. No, valjda će nam se sve to vratiti u nedjelju… – rekao je Pejanović.