Tenis

Naomi Osaka neće igrati ni na Wimbledonu, ali bit će spremna za OI: “Neko vrijeme provest će s obitelji”

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka se nedavno povukla sa Roland Garrosa, i to dan nakon što je bojkotirala konferenciju za medije poslije pobjede u 1. kolu, a zbog čega je kažnjena sa 15.000 dolara.LONDON Druga tenisačica svijeta i osvajačica ovogodišnjeg Australian Opena Japanka Naomi Osaka neće igrati na ovogodišnjem Wimbledonu iz osobnih razloga, ali bit će spremna za Olimpijske igre u Tokiju, objavio je u četvrtak njezin menadžer.


“Naomi Osaka neće igrati na Wimbledonu ove godine (28 lipnja-11 srpnja). Neko vrijeme provest će sa prijateljima i obitelji, ali bit će spremna za Olimpijske igre i vrlo je uzbuđena što će igrati pred domaćim navijačima”, objavio je njezin menadžer.


Naomi Osaka se nedavno povukla sa Roland Garrosa, i to dan nakon što je bojkotirala konferenciju za medije poslije pobjede u 1. kolu, a zbog čega je kažnjena sa 15.000 dolara. Kazala je da joj pitanja na tiskovnim konferencijama utječu na mentalno zdravlje, te da joj je potrebna pauza kako bi zaštitila svoje psihičko zdravlje.
Naomi Osaka je četverostruka Grand Slam pobjednica, dva puta je osvojila Australian Open (2019, 2021), a također ima i dva naslova sa US Opena (2018, 2020), dok u Wimbledonu nikad nije došla dalje od trećeg kola.