NBA

Nakon posljednje NBA večeri poznati svi sudionici doigravanja i razigravanja, Curry najbolji strijelac sezone

Luka Medak

Steph Curry i Draymond Green/Foto: REUTERS

Steph Curry i Draymond Green/Foto: REUTERS

Svih 30 NBA momčadi izašlo je na NBA parkete, a 46 poena Stepha Curryja u pobjedi Warriorsa nad Grizzliesima donijeli su mu titulu najboljeg strijelca sezone.



RIJEKA Svih 30 NBA momčad u nedjelju je navečer izašlo na parkete da odigraju svoje posljednje utakmice regularnog dijela sezone i konačno je određen poredak, kao i parovi “play-in” turnira te doigravanja.


Iako su Los Angeles Lakersi ostvarili petu uzastopnu pobjedu u slavlju nad New Orleans Pelicansima, to im nije pomoglo da izbjegnu “play-in” turnir Zapadne konferencije. Zbog boljeg međusobnog omjera Portland Trailblazersi su s jednakim broj pobjeda i poraza ostali šesti, iznad Lakersa, a ići će u prvom krugu “na megdan” Denver Nuggetsima.


Lakersi će sada za mjesto u doigravanju morati pobijediti osme Golden State Warriorse, koji su tu poziciju osigurali upravo u nedjelju izravnim dvobojem s Memphis Grizzliesima. Stephy Curry je u tom susretu ubacio čak 46 poena, koji su mu osigurali novu titulu najboljeg strijelca sezone. Time je postao najstariji igrač s tim priznanjem nakon Michaela Jordana, koji je 1998. predvodio ligu u poenima s 35 godina.




Poraženi Grizzliesi sada će se u “play-in” turniru morati boriti protiv desetih San Antonio Spursa, a ako ih pobijede za plasman u doigravanje morat će još slaviti i protiv poraženog iz duela Lakers – Warriors.


Košarkaši Utah Jazza u svojem posljednjem susretu nadigrali su Sacramento Kingse i potvrdili prvu poziciju, što im je također i prvi put u povijesti da su sezonu završili na vrhu Zapada. Momčad u kojoj igra Bojan Bogdanović sada će tjedan čekati rezultate razigravanja da vide tko će im biti protivnik u prvom krugu, što bi trebao biti dovoljan period da im se vrati prvi strijelac Donovan Mitchell.


Tom pobjedom Jazzeri su pobjegli Phoenix Sunsima Darija Šarića, koji su sezonu završili kao drugi i sada za prvi krug doigravanja čekaju pobjednika između sadašnjih i bivših NBA prvaka Lakersa i Warriorsa.


Los Angeles Clippersi ponovno su odmarali svoje zvijezde i poraženi su od Oklahoma City Thundera, što im je donijelo četvrto mjesto i okršaj u doigravanju s petoplasiranim Dallas Mavericksima Luke Dončića. Ivica Zubac igrao je samo šest sekundi, nakon čega je namjerno napravio prekršaj da izađe iz igre i više se nije vratio, no postao je jedini igrač Clippersa koji je igrao u sve 72 utakmice ove sezone.


U Istočnoj konferenciji situacija je još ranije bila puno jasnija, a u posljednjoj večeri samo su stigle i potvrde. Philadelphia 76ersi osigurali su prvu poziciju još prije nekoliko dana, a sada će, baš kao i drugoplasirani Brooklyn Netsi, morati pričekati pobjednike “play-in” turnira kako bi saznali svoje protivnike za doigravanje.


U “play-in” turniru Istoka borit će se sedmoplasirani Boston Celticsi s osmim Washington Wizardsima i pobjednik će ići na Netse, dok će gubitnik igrati protiv boljeg iz okršaja Indiana Pacersa i Charlotte Hornetsa. Dok se ta zavrzlama riješi, pobjednik će završiti kao osmi i ići na Sixerse.


Milwaukee Bucksi završili su kao treći i u prvom krugu borit će se protiv prošlogodišnjih finalista Miami Heata. New York Knicksi su pobjedom u posljednjoj utakmici sezone osigurali četvrto mjesto i prednost domaćeg terena nad Atlanta Hawksima, koji su im sada protivnici u “playoffu”.


Rezultati:


New York – Boston 96:92
Washington – Charlotte 115:110
Toronto – Indiana 113:125
San Antonio – Phoenix 121:123
Golden State – Memphis 113:101
Atlanta – Houston 124:95
Brooklyn – Cleveland 123:109
Philadelphia – Orlando 128:117
Detroit – Miami 107:120
New Orleans – LA Lakers 98:110
Chicago – Milwaukee 118:112
Minnesota – Dallas 136:121
Portland – Denver 132:116
Sacramento – Utah 99:121
Oklahoma City – LA Clippers 117:112


Parovi doigravanja


ISTOČNA KONFERENCIJA


Philadelphia – pobjednik između Bostona/Washingtona i Indiane/Charlotte
Brooklyn – pobjednik između Bostona i Washingtona
Milwaukee – Miami
New York – Atlanta


ZAPADNA KONFERENCIJA


Utah – pobjednik između Lakersa/Warriorsa i Memphisa/San Antonija
Phoenix – pobjednik između Lakersa i Warriorsa
Denver – Portland
Los Angeles – Dallas



Standings provided by SofaScore LiveScore